ШЕШИЋ: ИЗАЂИТЕ НА ИЗБОРЕ И ПРИЈАВИТЕ ИЗБОРНЕ ПРЕВАРЕ :: Semberija INFO ::

 

ШЕШИЋ: ИЗАЂИТЕ НА ИЗБОРЕ И ПРИЈАВИТЕ ИЗБОРНЕ ПРЕВАРЕ


Позивамо грађане да нам пријаве све покушаје изборне крађе и да у што већем броју изађу на изборе како би сви заједно сачували  вољу грађана “, казао је данас посланик СДС Давор Шешић.
 
Он је рекао да је СДС евидентирао  велики број покушаја изборне преваре и поручио да ће против свих који су покушали те радње бити покренуте пријаве.
 
„Велику помоћ смо имали од грађана који су нам послали фотографије и видео записе  на којима су документована кршења Изборног закона. Ми их позивамо да то и даље чини како би воља народа побиједила на овим изборима“, казао је Шешић.
 
Он је рекао да су највеће неправилности у досадашњем току избора забиљежене у Добоју гдје је онемогућно посматрачима СДС и других странака да присуствују на гласачким мјестима.
 
„Обзиром да полиција, Централана и Градска изборна комисија нису ништа учинили да спријече такав незаконит начин провођења избора СДС тражи да се избори у Добоју зауставе и пониште. Тражимо и да се одреди други датум када ће се моћи спровести избори на фер и законит начин уз једак број посматрача свих политичких субјеката“, казао је Шешић.
 
Додао је да из читаве РС пристижу информације о онемогућавању посматрача опозиције да прате регуларности изборног процеса.
 
Шешић је казао да је десет активиста СДС у Истичној Илиџи приведено без икаквог основа и да је  изговор за хапшење била анонимна дојава.
 
„То је учињено како би се они спријечили да учествују изборном процесу“, истакао је Шешић.
 
Говорећи о стању у Бањалуци Шешић је рекао да примјетно да активисти СНСД намјерено заустављају и успоравају изборни процес са циљем  да се пред биралиштима створе што већи редови и да се на тај начин смањи излазност.
 
Он каже да је драстичан примјер кршења Изборног закон евидентиран и на гласачком  мјесту у Основној школи Борислав Станковић у Бањалуци, гдје је предсједник бирачког одбор одлучио да посматраче постави испред учионице у којој се гласа.
 
Шешић каже да су у Бањалуци  нерегуларности примјећене и приликом јучерашњег преузимања изборног материјала из Градске изборне комисије.
 
„Умјесто да је ГИК Бајалука изборни материјал предала предсједници бирачког одбора у Агином селу, они су га дали једном од  чланова тог одбора, мимо њеног знања. Тек након упућених жалби тај материјал је враћен у ГИК, гдје га је она преузела“, навео је Шешић и упитао како је могуће да неко из ГИК смије дати изборни материјал особи која није надлежна да за његово преузимање.

Шешић je упозорио и да полицијски службеници не реагују на ометање изборног процеса.