ГИК МИСЛИО НА СВЕ :: Semberija INFO ::

 

ГИК МИСЛИО НА СВЕ


За гласање у одсуству и за гласаче на непотврђеним гласачким листићима формирано је једно бирачко мјесто. То је бирачко мјесто 501 које је смјештено у Народној библиотеци ,,Филип Вишњић“.
 
Ово бирачко мјесто је специфично, пошто се гласа у одсуству и на непотврђеним гласачким листићима. Гласачи у одсуству и гласачи на непотврђеним гласачким листићима су сви они који  из неког разлога нису уписани у бирачки списак, а имају личну карту издану у Бијељини
 
Предсједница бирачког одбора на бирачком мјесту 501 Сандра Максимовић  је потврдила да је бирачко мјесто отворено у седам часова, како је и одређено изборним правилима,  те да је за оне који нису сигурни гдје ће гласати Градска изборна комисија на вријеме обезбиједила довољно начина за провјеру бирачких спискова и мјеста гласања.
 
-Све протиче уредно, мада се на овом бирачком мјесту појавио  неочекивано велики број људи. Није то био случај претходних изборних година, каже Сандра Милошевић прецизирајући да је до 14 часова гласало око 200 бирача.



У Народној библиотеци ,,Филип Вишњић“ је смјештено и бирачко мјесто  001 за грађане  који живе у строгом центру града, а  којих, како је прецизирала замјеница предсједника бирачког одбора овог бирачког мјеста Душанка Суботић, са правом гласа има  680.  
 
Она је рекла да је одзив грађана добар и да од раног  јутра стрпљиво чекају  свој ред за гласање.
 
- Све протиче у најбољем реду и својим планираним током, надам се да ће тако бити и до затварања, до 19 часова. До 14 часова гласало је 22 одсто гласача, наводи Душанка Суботић.
 
  
У библиотеци, на бирачком  мјесту  001, своју  гласачку дужност обавио је и Неђо Ђурић. Како каже, претходно је  провјерио које је његово гласачко мјесто, јер промијенио је адресу становања. Ђурић редовно излази  на изборе и мисли да би свијест о важности изласка на изборе требали да имају сви грађани.
 
-Интересантно је да је на ове локалне изборе изашао велики број грађана, иако збор епидемиолошке ситуације није била нека велика предизборна кампања. Уколико се овако велика излазност до краја дана настави, то значи да је народ забринут за своју будућност и да жели да се изласком на изборе њихов глас више чује, рекао је Неђо Ђурић.

Семберија инфо