Дакић: Настављамо кампању, али уз ограничење окупљања :: Semberija INFO ::

 

Дакић: Настављамо кампању, али уз ограничење окупљања


Градски одбор Демократског савеза (ДЕМОС) Бијељина сазвао је конференцију за медије како би јавност упознали са корацима које предузимају у предизборној кампањи, чврсто опредијељени да се придржавају мјера опреза због заштите од ширења корона вируса међу грађанима.

- Наша даља политичка кампања ће бити активна, али у мањем броју и с високом дозом озбиљности, јер ником од нас политичара и политичких партија није дозвољено да се игра са животима грађана. Нисмо ми толико битни да би стварали ситуације у којима би грађани били изложени опасности по здравље, изјавио је предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бијељина и носилац листе за Скупштину града Бијељине Милан Дакић.

Како подсјећа, у протеклих пар дана у Бијељини је нагло порастао број позитивних на корона вирус, а они у Демократском савезу су, како би се прилагодили новонасталој ситуацији и пронашли прави начин  за даље активности везане уз изборну кампању, у посљедња два дана одржали  два састанка: један на нивоу Градског одбора, а други на нивоу Изборног штаба. 

- Донијели  смо одлуке о даљем политичком наступању. Кампању настављамо, али настављамо је у мањим групама. Тако ће свих 35 наших кандидата, који су на листи ДЕМОС-а за Градску скупштину, своје политичко представљање наставити индивидуално. Они ће се представљати  појединачно, посјећиваће своју фамилију, пријатеље  и суграђане, а ми више нећемо ићи на скупове који су већи од пет или 10 лица, као што смо до сада радили, појашњава Дакић.

У циљу бољег контакта са бирачким тијелом, а и да грађани буду добро информисани, од данас ће дијелити нови рекламни материјал. У том рекламном материјалу је и код који ће омогућити грађанима да преко својих телефона сазнају шта је то за шта се ДЕМОС залаже, а и да прочитају биографије свих кандидата ДЕМОС-а.

Ново је и то да је ДЕМОС у просторијама странке организовао кол центар. Како су појаснили, омладина ДЕМОС-а ће свакодневно бити на располагању својим старијим суграђанима којима је потребна помоћ другог лица. 

- Ми омладинци ћемо телефоном звати наше чланове и симпатизере како би добили информације коме је од наших старијих суграђана потребна одређена помоћ, нпр. око куповине лијекова или неких других потрепштина.  Затим, од данас је на располагању и број 066 099 280, ту смо да прискочимо у помоћ сваком нашем суграђанину коме је помоћ потребна, каже предсједник Омладинске организације ДЕМОС-а Бијељина,  кандидат за одборника за Скупштину града Бијељине, Жико Савић.

На прес конференцији је истакнуто да је  листа ДЕМОС-а једна од листа са најмлађим кандидатима.

- Заправо је то спој младости и искуства. На листи су бројнији млади кандидати, али имамо и прекаљене кандидате, попут нашег предсједника и носиоца листе Милана Дакића, истиче Савић.

Семберија инфо - М.Решидовић