Евровизија 2021. у Ротердаму одржаће се уз епидемиолошке мјере :: Semberija INFO ::

 

Евровизија 2021. у Ротердаму одржаће се уз епидемиолошке мјере


Такмичење за пјесму Евровизије 2021. у холандском граду Ротердаму одржаће се у мају уз ограничења и епидемиолошке мјере због пандемије корона вируса, саопштили су организатори.

Неки  наступи ће се, како су рекли, одржати уживо уз епидемиолошке мјере, не прецизирајући хоће ли бити допуштена публика. Неке  земље ће моћи да предају снимљене пјесме својих представника, преносе агенције.

“Такмичење за пјесму Евровизије вратиће се у мају упркос пандемији, али у превладавајућим околностима догађај је немогуће одржати онако како смо навикли”, рекао је Мартин Остердахл, извршни директор такмичења.

Холандија је постала домаћин 65. издања Евровизије, коју преко телевизије прати готово 200 милиона људи, након што је Холанђанин Данкан Лоренс побиједио на такмичењу 2019. године с пјесмом “Аркаде”.
Прошлогодишње издање такмичења отказано је убрзо након што је корона вирус стигао у Европу, а ове ће се године полуфиналне вечери одржати 18. и 20. маја те финале, у ком ће учествовато 41 држава, 22. маја.

Организатори су у новембру рекли да разматрају четири сценарија у ротердамској “Ахој Арени”, од релативно нормалног с хиљадама људи, до оног с ограниченом публиком уз епидемиолошке мјере или потпуно без публике.
У сриједу, трећег фебруара, саопштили су  да су још увијек највише фокусирани на сценарио по ком  би мањи број гледалаца могао присуствовати под “строгим здравственим и сигурносним мјерама”, у?BAључујући тестирања на Ковид-19.

Капацитет би могао бити смањен, а организатори су већ одлучили да врате новац за све до сада купљене карте.
Коначна одлука о публици биће донесена тек средином априла, рекао је портпарол такмичења.

Агенције