Умјетничка галерија Центра за културу Семберија: Отворена изложба Дајане Перић :: Semberija INFO ::

 

Умјетничка галерија Центра за културу Семберија: Отворена изложба Дајане Перић


У Умјетничкој галерији Центра за културу “Семберија” у сриједу навече отворена је изложба фотографија и инсталација “Индивидуализам” Дајане Перић, професорке и наставника ликовне културе.

На изложби су представљене тридесет и три фотографије и инсталације које, како је примијетио професор Драго Вејновић, изражавају “конфликт и хармонију између човјека и природе, прате причу нетакнуте природе, постепени утицај човјека на природу и трагове које оставља у том сукобу, односно покушају прилагођавања”.



“Ауторка ставља акценат на пролазност времена, присјећа се ствари из прошлости и свега онога што доноси живот, али, завршава са унутрашњим бијегом, надом у боље сутра, новим животом и миром. Њене фотографије су истраживачке биљешке свијета које, поред општих естетских и ликовних квалитета имају и посебан емотивни набој”, истиче професор Вејновић.

Дајана Перић је завршила Академију умјетности Универзитета у Бањалуци, на Одсјеку ликовних умјетности, смјер сликарство. Звање дипломираног иконописца стекла је у школи иконописа “Одигитрија” у Бијељини 2016. године. Члан је Ликовног удружења “Свети Лука” у Бијељини и ликовног удружења “ЗАРС” у Брчком. До сада је имала неколико колективних изложби у Бијељини, Бањалуци, Брчком и Тузли. Бави се умјетничком фотографијом, фрагментарним прозним текстом и инсталацијама.

Семберија инфои - Љ. Љубојевић