Дани дјечије културе у Бијељини: Црна бака одушевила малишане :: Semberija INFO ::

 

Дани дјечије културе у Бијељини: Црна бака одушевила малишане


У Народној библиотеци „Филип Вишњић“ Бијељина, у оквиру културне манифестације „Дани дјечије културе“, а која  је организована у склопу обиљежавања 90 година постојања ове културне установе, одиграна је и луткарска представа ,,Црна бака''.
 

Текст за представу ,,Црна бака'' припремили су наставници и ученици Основне школе ,,Меша Селимовић'' из Јање према пјесми Десанке Максимовић. Црној баки, куци, маци, дјечацима, попи... гласове су позајмили ученици ове школе. Прича о црној баки која гата заитересовала је публику, јер су жамор и нестрпљење које је било прије почетка представе, одмах након најаве утихнули.





Радња је била повремено пропраћена музиком за дјецу, па су и малишани, који су били у публици, пјевали са глумцима, поздрављајући их бурним аплаузима. Након представе, малишани-публика су били одушевљени, јер су глумци позвали све оне који желе да се сликају са њима.

Како нам је потврђено, „Дани дјечије културе“ биће реализовани у сарадњи са предшколским установама са подручја града Бијељина, основним школама „Кнез Иво од Семберије“ Бијељина и „Меша Селимовић“ из Јање, те Музичком школом „Стеван Стојановић Мокрањац''.

Семберија инфо