Манастир Свете Петке у Бијељини од данас красе бисте патријарха Германа и патријарха Павла :: Semberija INFO ::

 

Манастир Свете Петке у Бијељини од данас красе бисте патријарха Германа и патријарха Павла


Академик Драго Мирковић, из Бијељине, са супругом Росом и породицом, и умировљени епископ зворничко -тузлански Василије даровали су Манастиру Свете Петке у бијељинском насељу Пет језера спомен обиљежја патријарха Германа и патријарха Павла.


 
Прелијепо урађене бисте, урађене на дивно осмишљеним и уређеним постаментима, рад академика Мирковића, додатно су украсили ову српску, православну богомољу, коју је епископ 
Василије, док је био активан архијереј, изградио у руском стиглу.
 
Ово су само нека од спомен обиљежја, урађених најљепшим умјетничким техникама које су Мирковићи даровали у сарадњи са владиком Василијем.
 
 -Ријеч је о нашим дивним поглаварима Српске православне цркве, који су је водили у најтежим временима, а остали су стамени, достојанствени и посвећи вјери до последњег даха и последњег атома -каже Мирковић.
 
 -Народ Републике Српске, као и сав наш род, ма гдје живио, никад их неће заборавити. Ово је сјећање и подсјећање на њих и њихова драгоцена и златна дјела.
 
Владика Василије се утолико више радује "довођењем" патријарха Павла и патријарха Германа, јер се то догађа у доба када обиљежава 85 година живота, 45 година владичанског и 65 година монашког стажа.