У сриједу почиње 7. Међународни фестивал фолклора за дјецу и младе: ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

У сриједу почиње 7. Међународни фестивал фолклора за дјецу и младе: ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ



Удружење за очување традиције и развој културно-умјетничког стваралаштва ,,БАШЛИЈА”, по седми пут биће домаћин и организатор Међународног фестивала фолклора за дјецу и младе ,,ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ”, који ће се ове године одржати у периоду од 3. до 7. августа.



Доласком фестивалских гостију који у пријестоницу Босне и Херцеговине стижу већ у уторак, 2. августа започиње фестивал. На фестивалу ће учествовати дјечији и омладински ансамбли из пет земаља (Албанија, Бугарска, Мађарска, Србија, Босна и Херцеговина), гдје ће се кроз пет концерата представити више од 500 учесника, што овај фестивал уједно сврстава међу фестивале овакве врсте  са највише учесника и највише концерата за публику у више градова широм Босне и Херцеговине.



Дан прије званичног отварања фестивала учесници ће у (четвртак, 3. августа) имати прилику да се представе публици у Коњицу, свечано отварање фестивала биће у (петак, 4. августа) на Илиџи у Мултимедијалном центру, већ у (суботу, 5. августа) учесници ће своју раскошну традицију  представити у Високом, док је (недјеља, 6. август) резервисана за концерт у Мостару и Тарчину, и са овим наступима се уједно завршава званични програм овогодишњег фесивала.
“Фестивал фолклора „ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ” осим мисије очувања традиције увијек ће бити мјесто гдје се даје  пуно поштовања према малишанима и младима и њихових чистим и искреним емоцијама, који кроз језик традиције поносно представљају различитости и граде јединство. Фестивал је и прилика да покажемо да се бољи и љепши свијет може градити и вриједностима традиције, фоклорне игре и музике”, казао је Џемал Хурић, директор фестивала.


УТИКУС "БАШЛИЈА"