У оквиру манифестације „Дани дјечије културе“: Представљене књиге Јелене Којовић Тепић :: Semberija INFO ::

 

У оквиру манифестације „Дани дјечије културе“: Представљене књиге Јелене Којовић Тепић


У Народној библиотеци „Филип Вишњић“ данас је, у оквиру тродневне културне манифестације „Дани дјечије културе“, организована интерактивна промоција петокњижја за дјецу „Авантуре Трбе и Дугог“ бањалучке новинарке и писца за дјецу Јелене Којовић Тепић.


 
Интерактивна радионица организована је под називом „Повратак у Змајеву земљу“.
 
 Јелена Којовић Тепић каже да је до сада објавила једанаест књига за дјецу.


 
„Књиге које су писане у наставцима „Авантуре Трбе и Дугог“ представљају једну уврнуту бајку о антијунацима који упадају у различите авантуре и живе у Змајевој земљи. Нико од њих није оно што се од њих очекује да буду. Принцеза није крхка, њежна и превише суптилна, већ је дебељуца која воли да једе колаче и вођа је екипе. Змај није страшан и не једе људе, већ прави колаче. Ту је један јако дебели човјек који воли музику, а ту је и један јако високи човјек који је спретан с рукама. Они су, на неки начин, аутсајдери и сви они добротом и љубављу рјешавају проблеме. Те књиге постоје да би дјецу научиле да је добро не живјети по  суперхеројским стандардима, већ да је важно очувати чисту душу и људску топлину“, каже Јелена Којовић Тепић, истичући да су дјеца феномално прихватила јунаке из њених књига и да је до сада организовано безброј успјешних промоција.


 
„Дјеца шаљу писма у огромним количинама и уз те књиге дјеца уче да пишу, да цртају, да разумијевају свијет око себе. У припреми је шести наставак књиге о поменутим јунацима. Пети наставак је одштампан у вријеме короне. Још увијек нам пристижу писма и порука са питањима, када ће се појавити нови наставак“, каже Јелена Којовић Тепић.
 
Жељана Арсеновић, директор Народне библиотеке „Филип Вишњић“ каже да су запослени у Библиотеци поносни на културну манифестацију „Дани дјечије културе“.


 
„Драго нам је да су дјеца заинтересована за учествовање на овој манифестацији. На овај начин могу исказати своје таленте и интересовања. У оквиру ове манифестације доводимо и писца који се бави писањем прича и поезије за дјецу. Ове године је то Јелена Којовић Тепић. У наставку манифестације планирамо организовање представе за дјецу на платоу Библиотеке, а трећи дан је планиран за програм који ће припремити основци из Бродца и Драгаљевца. Манифестација се завршава концертом и музичком променадом коју ће припремити ученици Гимназије „Филип Вишњић“ и Музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“, каже Жељана Арсеновић.

(Семберија Инфо)