Пар који је остао симбол вјечне љубави :: Semberija INFO ::

 

Пар који је остао симбол вјечне љубави


Постоје брачне љубави које су ванвременске и које служе за примјер свима, љубави које су доказ реченице коју сви изговарају при ступању у брак, љубави за цијели живот. Милена Дравић и Драган Николић су имали такву љубав.

Покојни Драган Николић и Милена Дравић били су један од најљепших парова на глумачкој сцени. Југославија је тада била поносна на то што су се вољели јако и тако лијепо, а све је почело сасвим једноставно, многи би рекли судбински. У вријеме када су се срели, она је већ била глумачка звијезда, а он је тек почињао каријеру.

Милену и Драгана спојио је филм. Упознали су се на снимању филма „Хороскоп“ 1969. године, а двије године касније, током снимања филма „Како су се волеле две будале“ су се и вјенчали. Вјенчали су се последњих дана децембра 1971. године, али, нажалост, послије 45 година брака раставила их је Гагина смрт.

Милена се у једном интервјуу присјетила како је то све изгледало. Изјавила је да су снимали у Звездарској шуми драму Душка Радовића „Како су се волеле две будале“. У паузи за ручак Драган и она су отишли до Општине Врачар и вјенчали се. Кума им је била њихова пријатељица, свима врло добро позната, врсна глумица Сека Сабљић. Када су званично постали брачни пар, отишли су на ручак да то и прославе. Након ручка вратили су се у Опсерваторију на Звездари и наставили снимање као да се ништа није догодило. Занимљиво је што немају ниједну фотографију са вјенчања, јер их нико није фотографисао.

Николић, који је три године млађи од ње, постао је популаран тек двије године касније, са југословенском хит серијом „Отписани“. Да су створени једно за друго, одмах се видјело у шоу-програму „Образ уз образ“, којим су седамдесетих освојили срца свих нас.

У ријетким приликама, када су јавно причали једно о другоме, увијек су истицали да им је брачни друг највећа подршка, али и најстрожи критичар.

„За брак који траје четири деценије може да се нађе више разлога да се он прекине, него да опстане. Али, најлакше је нешто пресјећи и завршити, много је теже борити се да се брак сачува. Понекад и мала свађа може освјежити дан. Понекад је потребно бити и љубоморан, јер је и то један од показатеља љубави“, рекао је Драган.

Њих двоје су веома успјешно штитили своју приватност иако се обоје убрајају међу највеће глумачке звијезде. Чини се да су годинама стекли навику да заштите свој приватни живот. Гага Николић, који је увијек био изузетно духовит, једном приликом је прокоментарисао говоркања о њиховом браку рекавши да је једно вријеме познанике на улици умјесто са „добар дан“, поздрављао ријечима „још смо заједно“.

Пар никада није имао дјецу, а Гага је једном приликом открио и због чега.

„Бити родитељ је једно искуство и нешто што је потребно сваком живом бићу због настанка врсте. Сматрам да је то што немамо дјецу велики недостатак, не мана, али једноставно је тако. То нам даје шансу да сву дјецу гледамо као своју. Ми имамо нашу малу нећакињу Иву. Она нам је надокнадила све оно што ми нисмо имали и око ње се окреће цијели наш свијет“, рекао је Драган прије 12 година у једном интервјуу.

Велика љубав дочекала је и старост. На њиховом примјеру може да се учи. Како је сама Милена једном приликом рекла, њихова љубав је била и остала много више од онога што је написано о њима и остала је увијек поносна на оно што су имали. Имали су једну од оних љубавних прича због којих поново повјерујете у праву љубав, која може да траје цијели живот, а све је почело сасвим случајно.

Иако су нас напустили, њихов лик ће наставити да живи и буде присутан међу српским народом. Њихова прича ће заувијек бити примјер праве и велике љубави која траје до последњег даха.

Semberija info - Lj. Božić