Балконско цвијеће које воли сунце :: Semberija INFO ::

 

Балконско цвијеће које воли сунце


Уколико се ваш балкон налази на сунчаној страни и немате много времена за бригу о цвијећу, онда су ове биљке прави избор.

Петуније

Ове једногодишње биљке би требало залијевати ујутру и увече, када су највеће врућине и не би требало да поквасите листове и цвијет. У јуну треба да се обрежу први пут и послије у августу, а цвјетове који свену треба уклонити.

Вербена

Може да се пронађе у црвеној, ружичастој, плавој, љубичастој, жутој и бијелој боји са зеленим тврђим рецкастим листићима, које могу на додир руке да оставити лаган осјећај пецкања. Постоји грмолика вербена и пузавица. Вебене се залијева док се биљка не прими, а послије не би требало претјеривати са водом.

Мушкатле

Многи их називају и краљицама балкона! Има их у разним бојама, а дијеле се у двије групе пузавице и грмолике мушкатле. Има их у разним бојама, а цвјетови су једноредни или вишередни. Препоручљиво је да се залијевају ујутру, а када почне нови раст, храните биљку двије недјеље избалансираним течним гнојивом током прољећа, када се формира цвијет, додајте већу концентрацију калијума за биљке.

Независне новине