Намирнице које требате избацити из исхране ако желите фит фигуру :: Semberija INFO ::

 

Намирнице које требате избацити из исхране ако желите фит фигуру


Сви знамо које намирнице су најштетније како по наше здравље, тако и по нашу линију. Ипак, ту чињеницу вјешто игноришемо све док се не приближи љето.

 

Поред генетике и физичке активности, храна коју конзумирамо може има пресудан утицај на нашу тежину.

Правилна исхрана и више је него важна за губитак килограма или одржавање добре линије, стога ако желите да смршате, избјегавајте ове четири намирнице и брзо ћете сигурно смршати бар неколико килограма.

1. Газирана пића

Она су највећи извор празних калорија. Пуне тијело великом количином калорија, а немају никакву хранљиву вриједност. Веће су шансе да ћете се угојити ако редовно пијете сокове.

2. Алкохол

Сигурно сте примјетили колико је вашем организму пријао период без клубова и излазака - јер нисте уносили алкохол. Ако желите да скинете килограме, морате конзумирање алкохола свјести на минимум. Осим што уносите велике количине додатних калорија, он подстиче и да једете више и успорава метаболизам.

3. Транс масти

Оне се налазе у прженим и прерађеним намирницама. Транс масти подстичу гојење, а узрокују и складиштење масти из других дијелова тијела у трбушну регију.

4. Рафинисане житарице

Оне укључују брашно, бијели хљеб, бијелу рижу, бијелу тјестенину и њихове деривате. Приликом процеса обраде ове намирнице губе влакна и хранљиви садржај, а остају шећер и скроб, који се претварају у масноћу и доводе до гојења. Требало би да једете производе од житарица цијелог зрна, преноси стил.курир.рс.

Глас Српске