Замијените кафу са 6 природних напитака и пробудите организам :: Semberija INFO ::

 

Замијените кафу са 6 природних напитака и пробудите организам


Иако испијање овог напитка вјероватно сматрате незаобилазном јутарњом, а можда и поподневном рутином - можда је вријеме да пробате неку од сјајних алтернатива.

На примјер, зелени чај има скоро идентичан ефекат на организам као и кафа. Притом садржи мање кофеина и више антиоксиданаса, те побољшава вид, чисти кожу, умањује симптоме алергије и смањује ниво холестерола у крви.

Ако одаберете ову алтернативу - можете заборавити на главобоље и проблеме са сном.

Колико често пијете сок од цвекле? Бројна истраживања су показала да управо овај напитак побољшава издржљивост и диже енергију, што га чини савршеним за конзумирање уз доручак.

Ако вам је потребно нешто што веома подсјећа на еспресо, предлажемо Тећино! У питању је мијешавина цикорије (љековита биљка) без кофеина, орашастих плодова, маслачка, воћа и јечма.

Можете да га купите у мноштву различитих укуса, а има сличну арому као кафа. Уз све то, конзумирањем овог напитка у организам уносите важна прехрамбена влакна која ће побољшати рад ваших цријева.

Испробајте и чај од ђумбира. Иако не садржи кофеин, веома помаже у разбуђивању па стимулише рад мозга.

Осим тога - дјелује антиканцерогено, сузбија осјећај глади, убрзава метаболизам и подстиче сагоревање масних ћелија. Има врло јак укус, па се препоручује да за пола литра воде користите 1,5-2 центиментра корена са кором, оставите да кључа 10-20 минута, а затим проциједите.

На крају вриједи споменути и воду с лимуном као и чај од менте. Оба напитка се препоручују за јутарње сате и проверено освијежавају организам, сјајни су за здравље коже, чак и значајно побољшавају метаболизам.


​Глас Српске