Рибље уље: Маске лијек против бора :: Semberija INFO ::

 

Рибље уље: Маске лијек против бора


Све наше бриге, искуства, сви радосни и тужни догађаји остављају нам траг на лицу, као подсјетник на пређени животни пут. Зато су боре, наизглед, неизбјежан пратилац зрелог доба.
Боре нас издајнички компромитују и свима стављају до знања колико се често смијемо, колико смо времена провели у напорном раду и колико суза пролили током година. Право средство против бора су маске од рибљег уља.
 
Маске од рибљег уља

Вјерујте, најбољи лијек за боре је рибље уље. Оно садржи велику количину витамина А и Е, који убрзавају процес регенерације коже, а такође је чине глатком и еластичном.
 
Ако се борите са ситним борама и старачким пјегама, помијешате рибље уље са масном павлаком и лимуновим соком – довољна је само једна кашичица. Нанесите смјесу на кожу, сачекајте 20 до 30 минута, а затим је уклоните козметичком спатулом. Исперите остатке маске унапријед припремљеним чајем од камилице.
 
Маска од рибљег уља и меда одлично изглађује дубоке боре. Кашичицу рибљег уља добро измијешајте са истом количином меда. Лаганим покретима равномјерно нанесите ову смјесу на кожу лица и држите само 20 до 30 минута. Затим маску уклоните папирном марамицом, а остатке исперите топлом водом. Стављајте ову маску двапут недјељно и ускоро ћете у огледалу видјети жељени резултат.
 
Чисто рибље уље је најефикасније средство за отклањање бора око очију. Дерматолози препоручују да се наноси прије спавања. Довољно је држати га на кожи 20 минута, а затим испрати чистом водом.
Да бисте појачали ефекат, рибље уље можете користити и споља и изнутра, у облику витамина.

Агенције