ТЕСЛА ОВЕ ГОДИНЕ НЕЋЕ ПЛАСИРАТИ НИЈЕДАН НОВИ МОДЕЛ :: Semberija INFO ::

 

ТЕСЛА ОВЕ ГОДИНЕ НЕЋЕ ПЛАСИРАТИ НИЈЕДАН НОВИ МОДЕЛ


Америчка марка потврдила је да ће се фокусирати на увећавање производње умјесто на новитете.
“Ове године нећемо нудити нове аутомобиле. Уколико бисмо пласирали нови модел, онда би нам опала производња осталих возила”, рекао је Илон Маск. То је и званично ставило тачку на разне гласине да ће Тесла ове године коначно избацити на тржиште два нова модела.
 
Ријеч је о Цyбертруцку и Роадстеру. Маск је навео да ће крајем године почети припреме за производњу ових четвороточкаша, те да се нада да би могли да се нађу на сцени сљедеће године.
 
Шеф Тесле одбацио је и приче о јефтинијем аутомобилу који је требало да дође у форми хечбека и да представља одговор овог бренда на моделе попут ВW ИД.3 и Ренаулт Мегане Е-Тецх.
 
"Тренутно имамо превише посла, тако да не радимо на таквом аутомобилу", закључио је Илон Маск.
 
Но, то указује да постоји огромна шанса да Тесла ни наредне године не понуди неки нови модел.
 
Умјесто тога, фокус је на увећавању обима производње. Ове године креће са радом Теслина фабрика покрај Берлина, гдје ће се вршити монтажа Модела 3 и Модела Y за потребе европских купаца.
 
Стога би требало очекивати још већу продају ових аутомобила на Старом континенту.
 
Подсјећамо, Модел 3 је прошле године био најпродаванији ЕВ модел у Европи, а уједно и најпопуларнији припадник премијум Д сегмента. Теслин аутомобил остварио је 141.429 регистрације у нашем дијелу свијета, преноси АутоРепублика.
 
(Независне)