ПЕЖО 3008 ТРЕЋЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СТИЖЕ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПЕЖО 3008 ТРЕЋЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СТИЖЕ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ


Идућа итерација 3008-ице промијениће стил, користиће унапријеђену платформу, а измјениће се палета мотора. Уз то, очекује се и долазак ЕВ издања.

Пеугеот 3008 друге генерације је остварио фантастичан успјех за француски бренд. У новембру прошле године "лав" је обиљежио милион продатих примјерака овог модела. Крајња цифра биће још већа, јер пред њим су готово двије године експлоатације.

Сљедећи 3008 имаће озбиљан задатак да надмаши актуелни четвороточкаш. Пеугеот се максимално труди да задржи у тајности све информације у вези са новитетом. Ипак , нешто је већ познато.

Када је ријеч о дизајну, за узор ће бити узета нова генерација 308-ице. Што се тиче ентеријера, требало би очекивати да Пеугеот настави са форсирањем и-Цоцкпита, односно поставке да се гледа у инструменталну таблу преко волана, а не кроз њега.

Што се тиче EMP2 платформе коју користи актуелни модел, она ће се ускоро трансформисати у СТЛА Медиум архитектуру. Та база омогућава и примјену ЕВ технологије, што ће бити врло битна ставка за сљедећу генерацију популарног француског СУВ-а.

Палета мотора ће доживјети велике промјене. СУС агрегати остаће само на троцилиндарском 1,2 ПуреТецх бензинском погону. Дакле , дизелаш 1,5 БлуеХДи одлази у историју, тако да више неће бити "нафташа" у понуди код Пеугеота 3008.

Дакле , уз електричну верзију, биће доступне и двије плуг-ин хибридне варијанте. Слабија ће испоручивати 180 односно 225 кс.

Пеугеот је потврдио да ће се наредна 3008-ица производити у Сошоу, у Француској. Колеге новинари"триколори" вјерују да ће почетна цијена тог модела износити око 34.000 евра на том тржишту. Уколико се то предвиђање и оствари, то ће значити озбиљан скок цијене, јер у овом тренутку базично издање Пеугеота 3008 у Француској кошта 32.600 евра, преноси АутоРепублика.