ВОЗИО ЖЕНУ НА ПОРОЂАЈ, ПОЛИЦИЈА ГА ЈУРИЛА ПА ЈЕ УЗ КЋЕРКУ ДОБИО И КАЗНУ :: Semberija INFO ::

 

ВОЗИО ЖЕНУ НА ПОРОЂАЈ, ПОЛИЦИЈА ГА ЈУРИЛА ПА ЈЕ УЗ КЋЕРКУ ДОБИО И КАЗНУ


Foto
Бојан Ристић из Јакова возио је супругу Александру на порођај, а због превелике брзине уочили су га саобраћајци који су га прво зауставили а онда их под ротацијама "спровели" дп до Народног фронта.
Оно што ову причу чини још занимљивијом јесте то што је новопечени отац ипак добио казну због превелике брзине, на коју се није жалио, јер је како и сам признаје возио и више од 120 на сат гдје је брзина ограничана на 80км/х.
 
– Десило се све у пар минута до два сата. Кренули смо од куће, позвали доктора и ја заиста нисам имао другог избора него да “нагазим”. Стижемо отприлике до Београдске арене, гдје видим да се нешто дешава иза мене. Полиција ме је пратила до семафора, гдје су ме зауставилил, а гдје бих свакако стао. Питали су ме шта се дешава и под пратњом ме одвезли до породилишта. Беба на свет буквално долази од куће до породилишта тачно за 51 или 52 минута – испричао је Бојан гостујући на ТВ Прва.
 
Након што је смјестио супругу Александру у породилиште – добио је и казну, али убрзо је један позив промијенио све.
 
– Александра се породила 1. фебруара у 2.50 сати. Због околности, речено ми је да контактирам саобраћајну полицију и обратим им се за ублажење казне. Та молба је прослеђена начелнику Управе саобраћајне полиције господину Лакићевићу и он ме је позвао два-три дана послије тога, честитао ми рођење ћерке, пожелео све најбоље и рекао ми да сам ослобођен казне – прича Бојан.
 
Начелник Управе саобраћајне полиције, пуковник полиције Славиша Лакићевић путем телефонског разговора честитао је Бојану на рођењу дјетета и информисао га о законској могућности да се одустане од процесуирања прекршаја, пише Блиц.


– Када смо се чули телефоном, најприје сам честитао господину Ристићу на принови, а затим објаснио да може поднијети молбу за одустанак од процесуирања прекршаја. Он се том приликом захвалио саобраћајној полицији на хитној и људској реакцији, након чега је поднео молбу која ће на комисији бити разматрана – истакао је начелник Лакићевић и додао:
 
– Законом о безбједности саобраћаја на путевима прописано је да надлежна организациона јединица Министарства унутрашњих послова може одустати од процесуирања прекршаја, уколико је прекршај учињен због тога што је учесник у саобраћају чинећи радњу прекршаја поступао у циљу заштите заштите и спасавања живота, здравља или имовине.
 
Александра се породила одмах по доласку у породилиште
 
Др Дејан Павловић, гинеколог који је породио Бојанову супругу, сложио се да је у питању био врло опасан поступак али је казао да је Бојан, са медицинске стране, поступио исправно јер у случају компликација на порођају не би код куће, или у колима, могао да помогне жени и беби.
 
– Он апсолутно није имао алтернативу, дао је све од себе. То сада изгледа експлозивно и атрактивно, али наравно да је било и опасно. У случају компликације би Бојан био немоћан, супруга и дијете би били изложени опасности. Драго ми је што се све добро завршило и добили су здраво дијете – рекао је доктор Павловић.
 
– Његова жена се породила у наредних пет минута од изласка из аутомобила. Апсолутно! Бојанова супруга није ни прошла пријем, јер је дежурна екипа одлично одреаговала и спровела је у салу, и тамо је завршен порођај – рекао је др Павловић.

(Српска Инфо)