Лептир фризура хит овог прољећа :: Semberija INFO ::

 

Лептир фризура хит овог прољећа


Кратке фризуре вратиле су се у моду. Од разних верзија боб фризуре до ултра кратких, верзија има безброј, а шишање дуге косе многима је олакшање и потребна промена. И поред тренда кратке косе, нису сви спремни да се опросте у потпуности од својих дугих увојака, зато су ту за њих верзије фризура које спадају негдје између.
 
Једна од таквих је ,,лептир фризура’’, којој популарност само расте!
-Лептир фризура су, заправо, двије фризуре у једној, што даје опцију да се поиграте са идејом краће косе без да морате да ошишате своју дугу косу’’, објаснила је Сани Брук, фризерка познатих.
Она лептир фризуру описује као оптичку илузију којом можете да промијените стил и створите утисак велике промјене. За постизање ове фризуре, потребно је пажљиво да уклопите краће одрезане слојеве на врху главе са дужим слојевима косе. Краћи слојеви требало би да заврше мало испод браде, док би дужи требало да буду дужине до или мало испод рамена. Такви слојеви створиће лепршави покрет косе и појачати текстуру.
Када вам је коса распуштена у овој фризури, добићете прекрасне сједињене слојеве, али чим дужи дио косе подигнете, краћи дијелови доћи ће до изражаја и створиће илузију кратке фризуре!
 
Лептир фризура је само једна у низу од стилова фризура мјешовитих дужина које су изразито популарне ове године, попут фудбалерке и шаг фризуре. Лептир фризура најдража је многима међу оваквим стиловима фризура због своје свестраности, разних могућности стилизовања, лаког одржавања и зато што доноси посебан дашак 70-их.
 
Фризери лептир фризуру називају новијом верзијом класичних дугих слојева. Разликује се од те класичне фризуре, јер међу слојевима постоји већа разлика у дужини, између краћег слоја код браде и дужег слоја до рамена. Управо та разлика омогућава вам да се поиграте својом фризуром и постигнете илузију краће косе.