ОНЕ СУ СВЈЕТСКО ЧУДО, ЈЕДИНЕ ДЕВЕТОРКЕ НА ПЛАНЕТИ :: Semberija INFO ::

 

ОНЕ СУ СВЈЕТСКО ЧУДО, ЈЕДИНЕ ДЕВЕТОРКЕ НА ПЛАНЕТИ


Foto
Једине деветорке на свету данас пуне свој први рођендан, а оно што је најважније, на свој велики дан савршено су здраве.

Њихов отац, Абделкадер Арби, официр у војсци Малија, открио је како малишани напредују, али и како се његова супруга, Халима Кисе, бори са деветоро деце.

"Сви сада пузе. Неки од њих чак могу и да ходају ако се за нешто придржавају", рекао је, и додао:
"Халими није лако, али је сјајно. Чак и ако је понекад напорно, када погледамо све бебе како су здраве, осетимо олакшање. Све друго заборавимо", истакао је.



Иначе, мама и бебе су и даље у клиници у којој су дошли на свет, како би били квалитетно збринути. А отац и њихова трогодишња ћерканедавно су се придружили њима, и заједно ће прославити први рођендан деветорки.
"Пресрећан сам што сам поново на окупу са целом породицом", кратко је прокоментарисао и рекао да ће у болници направити малу рођенданску прославу.

Иначе, ове бебе су оботиле Гинисов рекорд када је реч о највећем броју рођене деце током једног порођаја, а да су притом сва преживела.

Деветорке, пет девојчица и четири дечака, рођене су у 30. недељи, а када су дошле на свет имале су између 500 грама и једног килограма.



"Сви имају различите карактере. Неки су тихи, док други праве више буке и много плачу. Неки желе да их стално носимо, Сви су веома различити, што је сасвим нормално", закључио је срећни отац и додао да сви у Малију једва чекају да бебе виде својим очима.

(yумама – мондо.рс)