УГАШЕНА ПРОИЗВОДЊА ЈЕДНОГ ОД ОМИЉЕНИХ АУТОМОБИЛА У БИХ :: Semberija INFO ::

 

УГАШЕНА ПРОИЗВОДЊА ЈЕДНОГ ОД ОМИЉЕНИХ АУТОМОБИЛА У БИХ


Foto
Волксwаген је производњу лимузинског Пассата угасио без службене објаве.

Вијест да се након 49 година прекида његова производња ипак се проширила.

Лимузинском Пассату, једном од омиљених аутомобила у БиХ,  пресудили су боља продаја караванског Пассата, Пассата Вариант, и слично позициониран модел Артеон у гами тог њемачког произвођача. Иако, у неким се медијима спомињало и Артеоново гашење…

Пассатов крај засигурно су убрзала и тренутна дешавања у аутомобилској индустрији. Суочени с несташицом дијелова, и остали се произвођачи одлучују "канибализовати" мање важне моделе како би онима који су продаванији пружили боље изгледе за опстанак.

Чак и у најгорим мјесецима кризе проузроковане вирусом корона, Пассат караван добро се продавао те је на њега отпадало чак 70 одсто тржишта пословних каравана.

Електрификација се захуктала, произвођачи притиснути европским законодавством и прописаним (новчаним) казнама морају развијати и продавати електричне аутомобиле.

У прелазном периоду произвођачи су електрификовали постојеће моделе, али сада су сви нови који излазе на тржиште у старту развијани да буду електрични те су постављени на платформе изграђене за електричне аутомобиле.

Како било, ВW је најавио крај за лимузински Пассат и у Америци, што би се такође требало догодити ове године.

(Бизнисинфо.ба)