КРАВЕ НЕ ДАЈУ МЛИЈЕКО :: Semberija INFO ::

 

КРАВЕ НЕ ДАЈУ МЛИЈЕКО


Foto: Ilustracija
Отац је обећавао својој дјеци док су била мала:
— Кад сви навршите 12 година, открит ћу вам тајну живота. Једног дана када је најстарији син напунио 12 година, забринуто је упитао оца која је тајна живота. Отац је одговорио да ће му рећи, али да то не открива својој браћи.
— Тајна живота је ова: крава не даје млијеко!
– Што то говориш? - упита дјечак с невјерицом.
— Како си чуо, сине: Крава не даје млијеко, мораш је помусти. Мораш устати у 4 ујутро, отићи до штале, везати крави реп, везати јој ноге, сјести на ниску столицу, поставити канту и сам обавити посао.
То је тајна живота, крава не даје млијеко. Ако је не помузеш не добијеш млијеко. Постоји ова нова генерација младих која мисли да краве ДАЈУ млијеко. Да су ствари аутоматске и бесплатне: њихов менталитет је да ако "нешто желим, нешто тражим... то и добијем."
"Навикли су добити све што желе на лакши начин... Али не, живот није ствар жеље, тражења и добивања. Оно што човјек добије је плод онога на чему је радио. Срећа је резултат труда. Недостатак труда ствара фрустрацију."
Дакле, подијелите са својом дјецом од малих ногу тајну живота, како не би одрастали с менталитетом да ће им влада, њихови родитељи или њихова слатка лица дати све што им треба у животу.
Запамтите: "Краве не дају млијеко, за то морате радити."

Риццардо Де Пол