На аукцији продате најстарије Левис фармерке :: Semberija INFO ::

 

На аукцији продате најстарије Левис фармерке


Фото - Инстаграм
Левис фармерке са оригиналним слоганом бренда на полеђини продате су на на аукцији за више од 76.000 долара. Ове фармерке се сматрају једним од најстаријих Левис фармерки икада продатих!…

Иако добро ношене, (тексас) фармерке из 1880-их су на листи описане као у добром и носивом стању као и да су још увек довољно добре да се носе и данас.

Власник фармерки Леви’с из 1880 године је сада 23-годишњи Кајл Хауперт који је побиједио на аукцији Дуранго Винтаге Фестивус у Новом Мексику, у САД, 1. октобра. Кајл се удружио са Зипом Стивенсоном – власником винтаге продавнице у ЛА – да би купио на аукцији фармерке. Зип му је помогао са посљедњих 10 одсто од понуде од 76.000 долара.

Предмет је поздрављен као “свети грал сакупљања винтаге тексаса“ Кајл, који је сакупљао старинску одјећу, купио ју је као инвестициони комад.

Продате, односно купљене Левис фармерке су биле испрскане воском свијеће. На листи антикних фармерки пише да су оне „једне од најстаријих познатих Леви’с фармерки из ере рударства односно златне грознице“.
У њему се наводи да су оне ”свети грал сакупљања старих тексаса“ и да су претходно били у приватној колекцији од када су откривени у напуштеном окну рудника.
Ово је био први пут да су били на јавној продаји и “највероватније најстарије Леви’с фармерке који је икада продате на аукцији уживо“.
Фармерке из 1880 године које су продате имале су величину струк од 38 инча (96.52цм) и фармерке дуге 32 инча (81.23цм) означене испрскане како смо рекли воском од свијеће.

Иначе фармерке које се сматрају да потичу од трагача (копача) за златом који су копали у уским тунелима, а на себи увек имају дугмад (нитне) и оригиналну етикету на задњој страни фармерки пише ладбибле.
Ознака, која описује годину производње, говори о пореклу фармерки, величини и месту производње. Међутим, унутра је и слоган “The only kind made by White Labor”.

Бренд је користио ову формулацију у време појачаних тензија између кинеских имиграната и америчких држављана. Истиче дискриминацију радника миграната. Лого је коришћен након Кинеског закона о искључењу из 1882. године, који је забранио Кинезима да раде у САД деценију.


Независне новине