ТЕЧНОСТ ЗА КОЧНИЦЕ ОДЛАЗИ У ИСТОРИЈУ? СТИЖУ ПРВЕ "СУВЕ" КОЧНИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ТЕЧНОСТ ЗА КОЧНИЦЕ ОДЛАЗИ У ИСТОРИЈУ? СТИЖУ ПРВЕ "СУВЕ" КОЧНИЦЕ


Систем је планиран за производњу 2025. године.

Немачки произвођач делова за аутомобилску индустрију, Цонтинентал, конструисао је нови систем за кочење, а веć је прикупио наруџбине у вредности од скоро две милијарде долара наруџбина. Систем је планиран за производњу 2025. године, а први купац је произвођач аутомобила из САД.

Цонтинентал ćе својим купцима омогуćити уградњу Футуре Браке Сyстем (ФБС), односно полусувог система за кочење, који ćе укључивати неколико нових компоненти.

ФБС кочиони систем користи електромеханичке кочнице на задњој осовини које раде "на суво", без кочионе течности, док су на предњој осовини кочнице точкова и даље хидрауличке, пише Ревијахак.

Нова технологија такође укључује другу генерацију система за кочење МК Ц2.

Поред полусувог система за кочење, немачки произвођач је такође креирао Цонтинентал Аир Супплy, високо интегрисани систем за довод ваздуха који се користи у комбинацији са ваздушним опругама на предњој и задњој осовини за ваздушно вешање.

Цонтинентал је представио будуćи развој својих кочница од ФБС 0 до ФБС 3, а идеја је пут ка потпуно "сувим" кочницама на задњој и предњој осовини. На почетку овог плана (ФБС 0) налази се награђивана, друга генерација Цонтиненталовог кочионог система МК Ц2.

Идеја је да Цонтинетал у блиској будуćности напредује на ниво ФБС 3, када цео систем не би користио течност за кочење и могао би да буде раздвојен на модуле. Све ово значи мање заузетог простора, мању масу и мање загађења.

(Б92)