НАЈИНТЕЛИГЕНТНИЈИ ЧОВЈЕК НА СВИЈЕТУ ИМА САМО 11 ГОДИНА: ДЈЕЧАК ИМА ВЕЋУ ИНТЕЛИГЕНЦИЈУ И ОД АЈНШТАЈНА :: Semberija INFO ::

 

НАЈИНТЕЛИГЕНТНИЈИ ЧОВЈЕК НА СВИЈЕТУ ИМА САМО 11 ГОДИНА: ДЈЕЧАК ИМА ВЕЋУ ИНТЕЛИГЕНЦИЈУ И ОД АЈНШТАЈНА


Једанаестогодишњи Енглез муслиманске вјероисповијести Јусуф Шах, према Менса ИQ тестирању, најпаметнији је човјек на свијету.

Шах је на тестирању сакупио 162 бода, што значи да толико износи и његов коефицијент интелигенције, а процењује се да су Алберт Ајнштајн и Стивен Хокинг имали ИQ око 160.
 
– Сви у школи мисле да сам јако паметан, а ја сам одувијек желио да знам да ли сам међу 2 одсто најбољих људи који полажу тест Менсе – рекао је ученик шестог разреда из Лидса за Јоркшир Ивнинг Пост.
 
Шах и његови родитељи одлучили су да ће се он припремати за Менса тест док се истовремено припрема за пријемне испите за средњу школу.
 
– Тежак је то испит за који се треба припремити – рекао је новинама његов отац Ирфан Шах.

– Само смо наставили да радимо оно што и иначе радимо – ништа специфично за ИQ тест – додао је.


 
– И даље му говорим да је “твој тата и даље паметнији од тебе”. Све то схватамо олако. Чак и ако си талентован, мораш бити највећи радник – додао је.
 
Јусуф, који жели да студира математику на Оксфорду или Кембриџу, показивао је знакове генијалности од своје младости, рекао је Ирфан.
 
– Он једноставно има тај природни смисао за математику. Чак и његови школски учитељи, сваки пут кад добијемо школске извјештаје, кажу:

– Немамо шта ми да га учимо, све већ зна’ – закључио је отац малог генијалца.

(Телеграф)