Возач камиона прошао љекарски преглед у 90. години :: Semberija INFO ::

 

Возач камиона прошао љекарски преглед у 90. години


Брајан Вилсон из Шефилда започео је каријеру као возач камиона далеке 1953. године.

Седамдесет година касније, 90-годишњи Брајан, за кога се вјерује да је најстарији возач камиона на свијету, и даље се свако јутро буди у 4 сата и одрађује 12-сатну смјену као возач камиона за доставу. Вози на разне локације широм Енглеске.

Сваке године мора да иде на преглед како би доказао да је безбједан за воланом, а тако је било и овог пута, пише Дејли мејл.

Брајан је прошао годишњи љекарски преглед што значи да може да ради посао који воли још најмање годину дана. Након прегледа, рекао је да му је драго што није морао да престане да вози.

Сваке године иде на преглед и положи га

"Ако се будем осјећао довољно фит, наставићу иако сам у годинама. Морам да идем на преглед сваке године и драго ми је што сам прошао", рекао је он.

Прије него што је почео да ради за Ессо 1953. године, Вилсон је возио оклопне камионе током служења војног рока 1950. године, када је био стациониран у Њемачкој.

Након што се вратио кући и радио за бензинску компанију, почео је да ради за очеву транспортну компанију Е. Вилсон & Сонс.

На крају је преузео компанију након очеве смрти 1970-их и од тада је води. Током година, каже, прешао је милионе километара, али сада се држи кратких путовања, каже, од око 250 километара.

Размишља о пензији

"Све зависи од тога колико сам заузет, а био сам заузет ове недјеље. Радим сваки дан и вјероватно ћу радити више од 40 сати ове недјеље. Сутра ћу радити око 12 сати, јер ћу кренути у Бирмингем око 5 ујутро, а онда ће бити 17 сати када се вратим, али већ сам навикао на то", рекао је он.

Иако воли да вози камион, размишља о пензији сљедеће године. Жели да оде на Тајланд са супругом Мавис (89).
Иначе, Вилсон никада није имао саобраћајну несрећу за 70 година колико вози.


(Независне)