Жене које галаме живе срећније и дуже :: Semberija INFO ::

 

Жене које галаме живе срећније и дуже


Контрола емоција је један од највећих животних изазова, а борба да задржимо хладну главу траје готово читавог живота и некад је бијемо сваки дан.

Емоције некада треба угушити, некада прећутати и стати на земљу када бисмо најрадије екплодирали. За језик се гриземо како би сачували хармоничне односе, или сачували мир у кући, преноси Крстарица.

Али, заправо, оно што би нам ефикасније очувало односе јесте да се отворимо и кажемо шта мислимо. То ће нам помоћи и да сачувамо здравље, јер га гутање и неутралисање разбукталих емоција и те како нарушава!

Жене су те које се чешће одлучују за ћутање и гашење ватре у себи у односу на мушкарце, али данас ни жене галамџије нису тако риједак случај као некада. И ево зашто су у праву!

Ућуткивање себе; Ово обично раде људи који се плаше да изразе своје емоције и мишљење. Они се заправо плаше да ће то што кажу повриједити блиске људе и покварити односе са породицом, пријатељима, колегама…Бирају тишину јер не желе расправу, али не схватају колико је то за њих добро из два разлога – жене галамџије кажу оно што мисле, па отварају могућност да добију оно што желе, а истовремено избацују стрес и емоције које се накупљају у њима.

Више вике, мање стреса

Викање је један од најбољих начина да негативне емоције, стрес и фрустрације изађу из тијела. Познато је да је хронични стрес узрок многих, па и најтежих обољења, па су, логично, жене које га кроз галаму избацују из себе много здравије.

Физичке посљедице сакривања емоција; “Фасада” радости и мирноће не значи да је и у души тако. Најчешће је користе људи који се плаше одбијања, а јавља се и код мушкараца и код жена широм свијета. Ипак, у тренутку када се свим силама трудите да покажете како је све у реду, а у себи практично умирете, притисак и ниво шећера расту.

Ако је ово хронична појава, ризик од кардиоваскуларних обољења се значајно повећава. Изразите емоције на здав начин; Иако је подизање гласа сјајан начин да се ослободите негативних емоција, не би требало говорити баш све што вам падне на памет или вриштати по цијели дан, јер ћете тако можда отјерати блиске људе од себе.

Колико је важно да избаците негативност и стрес, толико је важно и поштовање – како себе, тако и других.

(Независне)