Познати доктор открио шта се све налази у кафи :: Semberija INFO ::

 

Познати доктор открио шта се све налази у кафи


Foto: Pixabay
И док је у неким културама једење инсеката потпуно нормална ствар, други народи не могу да их смисле у свом тањиру. У свијету се користи више од 1.900 инсеката у исхрани, а постоји могућност да неке поједете или чак попијете ненамјерно.

Доктор Каран Рад, веома популаран на друштвеним мрежама, у једном снимку објаснио је да ако пијете претходно мљевену кафу, велика је вјероватноћа да ћете попити и комадиће бубашваба.

„Претходно мљевена кафа, попут оне у већини продавница, садржи мљевене бубашвабе. Одређени проценат зрна кафе зарази се бубашвабама и другим инсектима. Обично се не могу потпуно прерадити, па се само испеку и самељу са зрнима кафе“, објаснио је.

Додао је како већина надлежних тијела за контролу допушта одређени проценат дијелова инсеката у нашој храни. На крају видеа пружио је и ријечи утјехе нељубитељима инсеката додавши да бубашвабе садрже много протеина.

Међутим, постоје људи који су алергични на инсекте ма у ком год облику да се налазе, те је савјетовао да они избјегавају мљевену кафу. Зато, боље је купити ону у зрну и сами је самљети.

(Независне)