Освојио 40 милиона па мислио да је првоаприлска шала :: Semberija INFO ::

 

Освојио 40 милиона па мислио да је првоаприлска шала


Када је пензионер из Ајове, Ерл Лапе освојио огроман добитак на лутрији од 40 милиона долара, његова прва реакција била је да се једноставно насмије. Он је мислио да је у питању првоаприлска шала.

Реакцију Лапеа могли су подијелити и многи други, јер је мислио да је добитак џекпота првоаприлска шала. Уосталом, он је купио листић 1. априла, према службеницима лутрије Ајове.

Однио је свој листић у локални маркет, гдје је сазнао да је добитник награде од 40.03 милиона долара. "Већ сам га потписао, па сам јој га предао", рекао је Лапе службеницима лутрије. “Она га је скенирала, а затим се насмијешила и рекла, 'Ти си побједник!'" Лапе, из Дубуквија, спојио је свих шест бројева извлачења 1. априла, који су били 2-38-43-46-51 и Стар Бол број 7 .

Није био једини који није вјеровао у добитак на лутрији која му мијења живот.

 
"Једноставно му у почетку нисам вјеровао. Нисам му вјеровао те недјеље навече све до сљедећег јутра", рекао је Лапеов најбољи пријатељ, Ренди Дејвис, службеницима лутрије. "И почео сам му вјеровати када сам почео виђати неке ствари на интернету. И остао је при причи, па сам помислио: ‘Па, можда је истина!’”

Умјесто рентне награде од 40.03 милиона долара, Лапе је прихватио готовинску опцију од 21.28 милиона долара када је преузео своју награду у сједишту лутрије у Ајови у понедјељак, 10. априла.

Својим је добицима рекао да ће купити бившу кућу своје дугогодишње дјевојке, која је умрла прошле године.

Такође планира уложити "како би новац могао помоћи његовој породици генерацијама које долазе" и донирати организацијама које помажу дјеци са здравственим проблемима.

(Независне)