Намирница коју свакодневно једете прави велику штету организму, под хитно смањите количине :: Semberija INFO ::

 

Намирница коју свакодневно једете прави велику штету организму, под хитно смањите количине


Иако су изузетно здраве, поједине намирнице нам праве више штете него користи.

Сигурно сте се некада сусрели са неким ко изузетно пази на своју исхрану, али се, упркос томе, све више гоји?
Јасно вам је да ту нешто није како треба и то никакве везе нема са бројањем калорија.

Уколико желите витку линију, онда пре свега морате да пазите и на то како комбинујете производе, али и да слушате сопствено тело.

Међутим , оно што вероватно нисте знали јесте да одређене здраве намирнице организму заправо наносе више штете него користи.

Надутост и гасови

Веровали и ли не, реч је о млеку. Свакодневно је присутно у оброцима које људи конзумирају, али нису ни свесни колико може да поспеши стварање сала на стомаку, које се, чини се, најтеже скида.

Већина млечних производа природно садржи одређену количину шећера - лактозу. Она пак захтева јединствени ензим - лактазу - како би се сварила. Нутриционисти истичу да у само 250 мл млека има 15 г лактозе, што је превише и за особе које немају апсолутно никакве проблеме са варењем.

Када уносите у себе превише млека, шећери ће остати несварени и у танком цреву и почеће њихова ферментација. За овај процес је неопходна вода, а она се црпи из црева, па може да дође и до затвора. То ће резултирати појавом надутости и гасова, док ће се вишак шећера претворити у сало.

Како да се решите сала

Најбитније од свега јесте да ослушкујете своје тело. Једите када сте заиста гладни, а не из досаде. Имајте уједначен ритам спавања како би се сагореле масти и обуздала жеља за грицкањем. Због погрешног одабира хране током дана и нередовног спавања, наш организам упада у замку - жеља за храном је много већа и тада сте заробљени у циклусу таложења масти. Жеља за јелом постаје неодољива због сталног протока хормона.

(B92)