Звездин дрес на модној ревији у Паризу (ФОТО) :: Semberija INFO ::

 

Звездин дрес на модној ревији у Паризу (ФОТО)


Култни дрес ФК Црвена звезда с краја прошлог вијека нашао се на модној ревији у Паризу.

Упркос томе што се фудбалски дресови углавном везују за терен и утакмице, глобализација најважније споредне ствари на свијету, као и све већи уплив моде и дизајна у спортску индустрију, довело је до тога они постану брендови сами за себе.

Неријетко се дешава да пјевачи, глумци, инфлуенсери у свакодневном животу носе фудбалске дресове, а занимљива слика нам стиже из Париза где је девојка на модну ревију дошла у чувеном Звездином "Беобанка" дресу, једном од најпознатијих и најомиљенијих међу звездашима.


То је био својеврсни шлагворт за један од најпознатијих свјетских модних магазина"С Мода", који је томе посветио текст, а уједно апострофирао и Црвену звезду као клуб који се при дизајну дресова води модним мотивима.

"С Мода" сматра да је Звезда добила већу пажњу у модној индустрији баш захваљујући томе што је центар маркетиншких кампања у дизајнирању дресова управо стављен на моду. У складу с тим, црвено-бијеле пореде са Јувентусом и Миланом, чији се дресови носе широм свијета.

Нема сумње да Звезда има велику армију навијача, посебно у региону, те да не би постало изненађење да се црвено-бијели дрес, можда баш овај следећи који клуб из Љутице Богдана представи као онај у ком ће Бахарови пулени истрчати у септембру у Лиги шампиона, доживи као својеврсни модни бренд и почне да носи и у неким опуштенијим варијантама,  ван терена.

(Независне)