Да ли су гумене бомбоне посне? :: Semberija INFO ::

 

Да ли су гумене бомбоне посне?


FOTO: Ilustracija
Божићни пост је у јеку и траје све до 7. јануара 2024. године, односно до Божића. Вјерници се труде да испоштују правила божићног поста и очисте тијело како физички, тако и духовно. Осим правила поста на води и уљу и избјегавање намирница животињског поријекла и даље се провлаче недоумице у вези одређених намирница - као што су на примјер гумене бомбоне.

Дјеца их обожавају, али и одрасли. Кад их само погледате иде вам "вода на уста", поготово што су доступне у различитим бојама, текстурама и разних укуса.  Али многи се питају да ли су гумене бомбоне посне или ипак нису?  Ако сте се понадали да су гумене бомбоне посне, разочараћете се. Испоставило се да нису јер се желатин добија кувањем животиње коже, везивног ткива или кости животиња, често свиња или крава. Исто важи и за желе бомбоне. Главни састојци су шећер, глукозни сируп, желатин, киселина, средства за глазирање - жути и бијели пчелињи восак…

Иако желатин има повољне бенефите по организам, ипак будите стрпљиви и засладите се њима након поста.  Иначе, желатин који се између осталог налази и у гуменим бомбонама препоручује се у третирању болних зглобова, тетива и костију, а посебно је добар и за кожу, косу и нокте, у борби против целулита итд, преноси Мондо.

(Глас Српске)