Ово воће најефикасније спушта холестерол: Једите га и гледајте како дјелује :: Semberija INFO ::

 

Ово воће најефикасније спушта холестерол: Једите га и гледајте како дјелује


Извор: Независне новине

Здрава исхрана први је корак ка одржавању нормалних вриједности холестерола, а двије врсте воћа су вам најбољи савезници на том путу.

Ако имате повишен холестерол, постоје намирнице које би требало да појачате у свакодневној исхрани јер ће помоћи да спустите холестерол на природан начин.

Здрава исхрана први је корак ка одржавању нормалних вриједности холестерола, а двије врсте воћа су вам најбољи савезници на том путу!

Прве су јабуке, једна од најбољих намирница које снижавају холестерол. Јабуке садрже влакна, конкретно растворљиво влакно пектин, које спушта ЛДЛ или "лоши" холестерол.

Како делује пектин? Он спрјечава да тијело апсорбује превише холестерола и пребаци га у крвоток, гдје ће се он даље таложити на зидовима крвних судова. И то није све - од свих намирница које садрже пектин, јабуке су "побједник" јер тијело пектин из њих користи на најбољи начин.

Али постоји још једно воће за које никада не бисте рекли да помаже да спустите холестерол на природан начин. У питању је авокадо, одличан извор здравих масти.

"Харвард хелт" преноси да здраве масноће у исхрани могу добро да замијене оне нездравије, због чега ће ниво холестерола бити смањен.