Асцент помаже да смањите кориштење паметног телефона :: Semberija INFO ::

 

Асцент помаже да смањите кориштење паметног телефона


Foto: Pixabay/Pexels
Претјерано кориштење паметних телефона у данашњем дигиталном добу испуњено апликацијама и платформама које се труде што дуже задржати пажњу корисника постаје озбиљан проблем, па и не чуди да су се појавиле апликације попут ове које кориштење смартфона настоје смањити…

Асцент је апликација која настоји помоћи при смањену кориштења паметног телефона и то поготово специфичних апликација. Метода је врло једноставна; при сваком ће покретању конфигурисане апликације Асцент искочити и понудити да опет размислите желите ли се та апликација заиста покрене или не и на тај начин помоћи ће да се апликације за које се зна да се у њима губи много времена, користе мање.

Уз то, Асцент нуди и неке додатне могућности. На примјер, када је потребно обезбиједити да се не губи усредсређеост на рад, онда се може искористити функција Фоцус Сессион чиме ће бити блокиран приступ свим конфигурисаним апликација и на тај начин ћете онемогућити самога себе да се изгуби тешко постигнут ниво концентрације.

Ту су и неке друге могућности и детаљи као што је опција постављања подсјетника када ће бити активирана опција Фоцус Сессион. Основна верзија је врло ограничена и нуди могућност конфигурисања само двије апликације, док је за уклањање тог ограничења као и активацију додатних могућности потребно плаћати годишњу претплату која износи 9,59 евра.

(Буг.хр)