Италија планира рекордно високе субвенције за електричне аутомобиле :: Semberija INFO ::

 

Италија планира рекордно високе субвенције за електричне аутомобиле


Нешто се велико дешава у Италији, чини се да држава планира да уведе рекордне субвенције за електричне аутомобиле и то дијелу становништва коме су оне најпотребније. Блоомберг пише да италијанска влада планира програм субвенционисања куповине електричних аутомобила вриједан 930 милиона евра.

Грађани с годишњим приходом мањим од 30.000 евра би требало да добију финансијски подстицај до 13.750 евра ако старо возило Еуро 2 стандарда замијене за електрични аутомобил. Овај начин субвенционисања је права мјера јер се неријетко, у другим државама, подстицају дају и купцима који купују електричне аутомобиле скупље од 100.000 евра.

Као што сви претпостављамо, ради се о имућним возачима, којима подстицаји нису потребни, али су их врло радо користили, када су им већ доступни. Италијански програм финансирања би имао и социјалну компоненту, наводи Ревија ХАК.

Италија има један од најстаријих возних паркова у Европи, а на путевима је око једанаест милиона аутомобила с Еуро 3 стандардом или нижим. Владин план је обновити флоту те подржати породице с ниским приходима, односно промовисати куповину електричних аутомобила произведених у тој земљи, преноси Телеграф.

(Телеграф)