Ова зграда носи титулу најружније, погледајте зашто :: Semberija INFO ::

 

Ова зграда носи титулу најружније, погледајте зашто


Дизајн зграде Ting1 одступа од европских норми, а потписује га признати шведски архитекта Герт Вингардх.

Стамбена зграда Ting1 подијелила је мишљења Швеђана откако је изграђена 2013. године на обали Ботничког залива.

​Противници модернизма је називају најружнијом зградом у шведском граду Орнсколдсвик и провинцији Ангерманланд.
Други хвале његову иновативну конструкцију и запањујући дизајн.

Ting1 обухвата 11 спратова, 51 стан и 78 истурених стаклених балкона јарких боја, који се налазе изнад троспратнице бетонске зграде у необруталистичком стилу изграђене 1967. године.

И не, нема физичког контакта између два дијела захваљујући дискретно постављеној бази у дворишту старе суднице, на којој је небодер изграђен.

Дизајн зграде одступа од европских норми, а потписује га признати шведски архитекта Герт Вингардх. Инспирацију у боји за зграду је црпио из пикселизоване верзије слике "Женски плес", уља на платну, локалног умјетника Бенгта Линдстрома.

Због свог избоченог изгледа и јарких боја, мјештани су зграду назвали Лего кућом, а неки тврде да их подсјећа на вирус корона који се види под лупом микроскопа.

Ting1 је изграђен на енергетски ефикасан начин у централном дијелу Орнсколдсвика - десетак минута хода од жељезничке станице.

И док можете да разгледате фасаду кад год желите, да бисте видјели унутрашњост зграде морате бити подстанар или пријатељ некога ко тамо живи, преноси Пункуфер.хр.

(Независне)