Првоаприлске шале на британски начин: Од холивудског војводе до пасте за зубе са бијелим луком :: Semberija INFO ::

 

Првоаприлске шале на британски начин: Од холивудског војводе до пасте за зубе са бијелим луком


Извор: Бета (С.М.) / БХРТ

Британски принц Хари и Меган Маркл тражили су од краља Чарлса да им дозволи да своје титуле промијене у "војвода и војвоткиња од Холивуда", пише лондонски таблоид "Експрес" у онлајн рубрици о првоаприлским шалама.

Промјена титула ће вјероватно бити откривена у разговору са Опром Винфри, а "Нетфликс" је заинтересован да плати снимање документарне серије од 27 епизода о томе, објавио је лист. 

Као разлог промјене је наведено то што су познате америчке личности с којима су Хари и Меган "покушали да се спријатеље" у Сједињеним Америчким Државама биле збуњене њиховим титулама војводе и војвоткиње од Сасекса, редовно их питајуц́и "шта је Сасекс?" и "да ли је Сасекс близу Аустралије?".

Компанија за луксузне врсте вина и сира "Моусе анд Грапе" је објавила да је избацила на тржиште еколошки прихватљиве лименке са "мјешавином три врхунска вина са три британска сира": пјенушави "Chardonnay and Nettlebed Creamery Bix" - сир са троструким кремом, "Grenache Rose & White Lake Cheese Driftwood" - кремасти и меки сир, са бибером и "земљаном кором" и "Old Wine Garnacha & Quicke's Cheddar Cheese" - богати сир и путерасти екстра зрели сир цијеђен кроз платно.

Фирма позната по сладоледу "Дазс" је објавила да "уноси снажне укусе" традиционалног шкотског специјалитета од изнутрица - "хагиса" у "свиленкасто глатки сладолед од ваниле, направљен од 100 посто шкотског млијека и кајмака, "доступан ограничено вријеме".

Часове за рекреацију паса је "као прва у свијету" најавила фирма "Gymbox", омогућивши посјетиоцима теретана да на справама раде заједно с љубимцима.

Компанија за кухинску опрему "Лејкленд" је објавила да је почела производњу прве фритезе на свијету обложене дијамантима, коју ручно производи двоје познатих британских умјетника. Прву такву фритезу у једној њеној продавници "чува наружано обезбјеђење, а може се купити искључиво данас, 1. априла". На купцима је да нађу ту продавницу.

Од данас, 1. априла, крећу возови ка лондонском Аеродрому Хитроу са низом вагона који ће бити "прва велика пицерија на свијету на шинама". Једна пизза са богатим пуњењем продаваће се само данас и зове се "Априлилили!".

Пошто се пси опиру превозу у пртљажнику аутомобила, јапански произвођач "Хонда" је увео "најсавременију технологију PAW-S" - уређај који отвара пртљажник чим пас приђе, убацује га тамо и смјеста закључава "без потребе за помоћи власника".

Ланац радњи "Trade and DYI" за мајсторе-аматере лансирао је данас мирисе намијењене и клијентима и продавцима да би привукли муштерије: мирис пиљевине, водовода и канализације и заваривања. Опис производа гласи: "Уживајте у елегантним тоновима мириса који превазилазе вријеме. Пробудите своју душу нотама пиљевине, откријте задивљујуће путовање кроз богате мирисе водовода и канализације и запалите пламен жеље шапатом мириса заваривања".

Произвођач канцеларијског материјала "Ryman" је објавио продају пакета хемијских оловки са мирисима димљене сланине, енглеског "црног пудинга" и динстаног пасуља. Оловке су намијењене кориштењу уз доручак, треба их чувати у фрижидеру и смију се користити највише три дана, почев од данас, 1. априла. "Ко не би уживао у мирису масти и меса који цврче у тигању, док шкраба радним даном?" - рекламни је слоган те фирме.

На сличну идеју је дошла и продавница "ЛЕОН гросери" - лансирала је нову пасту за зубе са укусом бијелог лука описујући је као "оштру, кремасту и са додатним залогајем". Стоматолог Мери Буке је изјавила да је "нана предуго монополизовала пасту за зубе" и да је "вријеме за укус доброте, за укус бијелог лука!".