Уз ових пет намирница ријешите се надутости :: Semberija INFO ::

 

Уз ових пет намирница ријешите се надутости



Надутост је врло заступљен проблем узрокован затвором или вишком плинова па је због тога важно које намирнице користите у својој прехрани.

Постоје многе намирнице које помажу код надутости потичући правилан рад цријева, спрјечавајући задржавање текућине и побољшавајући укупно здравље цријева. Надутост је врло заступљен проблем узрокован затвором или вишком плинова па је због тога важно које намирнице користите у својој прехрани.

Оно што свакодневно конзумирате увелико утиче на рад ваших цријева и пробавног сустава. Ово су намирнице које ће вам помоћи да се ријешите надутости, пише Кликс.

Банане

Банане су одличне код људи који су надути. Садрже витамине А, Б6, Ц и Е, а садрже и калиј, магнезиј, калциј, фосфор и селен. Док не сазру садрже велик број пробиотичких влакана па због тога их је добро јести. Можете их чак додати у неке рецепте.

Целер

Целер је врло здрав и нискокалоричан. Богат је натријем и витамином А. Осим тога садржи витамине Ц, Е и К, а будући да садржи пуно влакана одличан је као такозвани чистач организам и има диуретско дјеловање.

Парадајз

Оброци који укључују рајчицу напуниће вас ликопеном, антиоксидансом који дјелује протуупално на цијело тијело. Такође, парадајз је пун калија, који смањује ниво натрија који узрокује надутост у вашем тијелу.

Кефир

Поједина истраживања кажу да конзумација кефира уклања желучане плинове за чак 70 одсто. Кефир помаже разградити шећер у млијеку који може довести до надутости и боли. Стога је кефир пуно боља опција од јогурта.

Ђумбир

Ђумбир је љутог окуса па га многи избјегавају. Међутим, управо тај љути окус покреће рад цријева. То помаже вашој пробави и бржем пражњењу желуца, што на крају презентира од надутости. Његова предност је што га можете комбинирати у слатким и сланим оброцима.


Независне новине