Огњен Ранкић, најбољи студент прве године Факултета пословне економије: Будућност је у омладини :: Semberija INFO ::

 

Огњен Ранкић, најбољи студент прве године Факултета пословне економије: Будућност је у омладини


Поводом промоције дипломираних економиста Факултета пословне економије у Бијељини, за најбољег студента прве године, у знак признања за успјех постигнут на првој години студија академске 2019/2020. године, проглашен је Огњен Ранкић из Бијељине.
 
- Плакету за најбољег студента прве године гледам, као моје лично признање, сатисфакцију за уложен труд и мотивацију да наставим даље. Сматрам да је ово много више од ‚‚парчета папира’’, јер сам сигуран да симболизује перспективан поглед у будућност’’, нагласио је Ранкић.

Истиче да, лично за њега, ова плакета има афекциону вриједност, јер представља признање за његов успјех, али и увертиру за неке више циљеве у разноврсним аспектима економије.

- Додатни значај овој плакети даје чињеница да је додијељена од људи који су у самом врху економских достигнућа на нашим просторима, што је неки мој сан од самог почетка’’, каже Огњен Ранкић и истиче да се није двоумио око избора факултета.
 
- Одабрао сам Факултет пословне економије и сматрам да сам направио исправну одлуку. Врхунски ниво образовања, квалитетан стручни кадар и пријатељска атмосфера, само су неке од карактеристика овог факултета, каже за ,,Семберске новине” овај вриједни младић.

Према његовим ријечима, област економије, првенствено дигиталне економије је нешто што га је привлачило од малих ногу.

- Увијек су ме импресионирали менаџерски послови, сектор маркетинга, банке, као и финансирање”, рекао је Ранкић.
Истиче да свима препоручује да се одлуче за ову научну дисциплину, јер је спектар занимања јако широк, интересовања расту у складу са потребама, а то је, како каже, област која се у будућности развија брзим темпом.
 
Што се тиче будућности, Ранкић каже да има дефинисан план, али са више потенцијалних путања.

- У ближој будућности планирам да завршим факултет, потом мастер студије, па потом и докторат, након чега очекујем  адекватно запослење у струци. Искрено се надам да ће ми адекватно запослење омогућити да своје знање проширим, а теорију употријебим у пракси. Волио бих да останем у овом граду, иако знам да је перспектива јако слаба. Ипак, сматрам да је темељ промјена у омладини и да је за боље услове живота потребна боља организација’’, каже Ранкић и истиче да има велико интересовање за информационе технологије, тако да себе може да замисли на квалификованим пословима савремене економије.
 
- Највише од свега, мотивација ми је моја породица, која, прије свега, има разумијевање за све што радим. Пружа ми пуну подршку за све моје одлуке и чини све да ми омогући да се максимално посветим образовању”, рекао је Огњен Ранкић, наглашавајући да му је породица и највећа покретачка снага и сегмент на који увијек може да рачуна.                            
Семберске новине - Семберија инфо - З.Кусмук