РЕСТОРАН ГУРМАН – ЛЕСКОВАЧКИ РОШТИЉ, ИДЕАЛАН КУТАК ЗА ДОБАР ЗАЛОГАЈ :: Semberija INFO ::

 

РЕСТОРАН ГУРМАН – ЛЕСКОВАЧКИ РОШТИЉ, ИДЕАЛАН КУТАК ЗА ДОБАР ЗАЛОГАЈ


Мирис југа Србије у срцу Семберије
 
Искуство нам свједочи да ће људи који, притиснути бременом живота буду принуђени напустити родни крај, велики дио свог завичаја увијек носити у својим грудима. Један од таквих је Петар Симојловић, коме ни дуготрајни боравак међу прецизним Швајцарцима није замаглио сјећање на родну груду и завичај.


 
Као резултат Симојловићеве чежње за својим градом и својим људима у Бијељини је 2014. године отворен ресторан „Гурман – лесковачки роштиљ“.
 
- Код нас је заступљена традиционална кухиња базирана на рецептима наших бака. Жеља нам је да сваком нашем посјетиоцу угодимо са правим рецептом. Имамо и кувана јела и посни мени... А, зашто „Лесковачки роштиљ“? Жељели смо у овом граду бити другачији, имати нешто што Семберцима није непознато, а што нису имали прилику појести у свом граду. У исто вријеме, ми нисмо преузели цијелу лесковачку кухињу, него само неке специјалитете попут „гурманске пљескавице“, „гравче на тавче“, „ћевапи у пасуљу“, „гурмански уштипци“ и још неке. Као што и сам назив ресторана говори, изабрали смо оне специјалитете са југа Србије који ће правим гурманима пружити пуни ужитак сваког залогаја“, каже Борислав Симојловић, који у очево име води бригу да у овом храму укуса ништа не недостаје.
За себе каже да је радник попут свих осталих запослених, али да носи највећу одговорност за беспријекорно функционисање ресторана.



Јела која су на ресторанском менију означена са префиксом „гурмански“ асоцирају на пикантно зачињено месо од којег су направљени. Филозофија припреме месних посластица у ресторану „Гурман“ базирана је на преради сировог меса под кровом ресторана – сваки дан за текући дан. Пљескавице, кобасице, ћевапи и ини деликатеси од меса се свакодневно припремају у кухињи ресторана. Увијек свјежа сировина гарант је квалитета и успјеха. Уредили су и дневне меније гдје на дневној бази својим гостима, између осталог, нуде два специјалитета куће.


 
Током претходне, пандемијом обиљежене, 2020. године дијелили су судбину свих угоститеља у Европи. Упркос отежаном пословању нису отпуштали раднике, а све обавезе према радницима и држави су измирили. Од стране надлежних власти су добили подршку у виду плаћања трошкова једне минималне плате са припадајућим доприносима за све запослене у ресторану.

Иако је спој традиције и квалитета у ресторану „Гурман“ постављен на веома висок ниво, Борислав Симојловић истиче да нема стајања на путу непрестаног усавршавања, јер им је задовољна муштерија највећи циљ пословања.

​Семберске новине - Семберија инфо