ЗДРАВЉЕ ЈЕ ИЗВОР ЉЕПОТЕ :: Semberija INFO ::

 

ЗДРАВЉЕ ЈЕ ИЗВОР ЉЕПОТЕ


За „Семберија инфо“ говори Светлана Божић која је у свијет фитнеса упловила непланирано да би, осјетивши све благодати новог начина живота одлучила помоћи другим људима да своје тијело доведу у равнотежу здравља и љепоте.
 
Прије шест година, на препоруку љекара, почела је своје прве часове фитнеса како би властито здравствено стање вратила у оквире оптималног. Стање се брзо поправило, а Светлана се одлучила посветити фитнесу као специфичном животном стилу. Од 2019. године је лиценцирани фитнес инструктор. Лиценцу је добила код још једног заљубљеника у фитнес и бодибилдинг, Саше Драшковића у ,,Школи Ред Змаја” у Београду. Знање и искуство несебично дијели свим заинтересованим за здрав живот. Посебно је осјетљива на оне који, попут некада ње, на фитнес долазе по препоруци љекара.

-Сјетим се одмах себе. На почетку сам била пуна страха, несигурности, недоумица... Такви су најчешће и они. Међутим, већина је упозната са мојом животном причом, па се врло брзо ослободимо свих негативних емоција. Са њима радим строго индивидуалне тренинге, прилагођене прописаним терапијама. За тренинге користим просторије тренинг центра ,,МyGyм” који има идеалне услове за фитнес тренинге, поготово када радим са већим групама. На тренинге долазе сви, нема никакве разлике у годинама и полу. Мени је јако драго што се и код нас у Бијељини све више развија култура тијела, што људи воде рачуна о томе како изгледају,“ каже за ,,Семберија инфо'' Светлана.
Темпо савременог живота нас често присиљава да сами себи ускраћујемо два јако важна елемента здравог живота, довољно кретања и здраву исхрану.
 
-Како бих ријешила своје здравствене проблеме, поред фитнеса морала сам да промијеним и начин исхране. Као и многи, и сама сам била пуна стереотипа о домаћој храни, да је скупа, да није модерна и свашта још. Међутим, испоставило се да је таква храна прави лијек, а њу, бар ми Семберци, за властите потребе можемо узгојити на сваком кораку. Оно што здрава, домаћа храна учини нашем организму са аспекта биохемијских процеса у њему не може се ничим замјенити”, истиче Светлана Божић.

Поред одличних предуслова за здраву исхрану у граду постоји много мјеста на којима грађани Бијељине могу задовољити своје потребе за рекреацијом. Градски парк, уређене површине поред канала Дашница, теретане на отвореном, атлетска стаза на Градском стадиону…сви они који желе бити у форми, имати здравље, снагу и љепоту, имају безброј прилика да то и остваре. Без скоро икаквих трошкова. Питање је само, имамо ли воље?

Семберија инфо