РЕТРОВИЗОР: КО СУ БИЛИ НАЈБОЉИ? :: Semberija INFO ::

 

РЕТРОВИЗОР: КО СУ БИЛИ НАЈБОЉИ?


У току је процес избора најбољих спортиста Града Бијељина за 2021. годину. Редакција „Семберских новина“ је организовала већину од претходних 45. манифестација чувајући у својој архиви сјећање на семберске спортисте од којих су неки обиљежили вријеме за нама док су неки још увијек активни у спорту.

У наредних неколико дана подсјетићемо се побједника манифестације Избор најбољег спортисте Града Бијељина који су током претходних десет година имали част да заслуже ово градско признање.

За најбољег спортисту Града Бијељина за 2016. годину проглашен је фудбалер Марко Обрадовић, члан Фудбалског клуба „Радник“. Он је био најбољи играч и најефикаснији стријелац ФК „Радник“ у историјској години за овај клуб. Сезону 2015/16. ФК „Радник“ је завршио као освајач Купа Босне и Херцеговине. Захваљујући том успјеху, бијељински Плави су заиграли у Лиги Европе, другом по важности клупском такмичењу под окриљем УЕФА-е. Најуспјешнија година у историји ФК „Радник“ уљепшана је освајањем Купа РС и седмим мјестом у Премијер лиги БиХ. Свега тога тешко да би било да су изостали голови и често одлучујуће асистенције Марка Обрадовића. За нешто мање од четири године колико је провео у Раднику, он је одиграо 124 званичне првенствене и куп утакмице и постигао 49 голова.

-Ово признање је резултат свакодневног озбиљног и напорног рада и тренирања али истовремено и подстрек да овако наставим и даље. Желим да се захвалим мојој породици од које имам несебичну подршку, саиграчима, тренерима и свим људима који раде у клубу, јер да није било њих и њиховог ангажовања, ни ја не бих добио ово признање“, рекао је Марко Обрадовић приликом додјеле градске награде.

Сљедеће 2017. године , за најбољег спортисту Града Бијељина изабран је Славољуб Будеша, члан Кик-бокс клуба „Пантер“. Те године Славољуб је остварио највећи успјех у дотадашњој каријери освојивши бронзану медаљу на Свјетском првенству у кик-боксу. Поред тога, освојио је титуле шампиона БиХ у појединачној категорији у фул контакту и лоу кику.


-Ово је за мене велико признање и захвалио бих се свима који су препознали уложени труд и резултате које сам постигао. Велику захвалност дугујем и свом тренеру Димитрију Јовановићу јер је, подједнако као и ја, заслужан за резултате које сам постигао“, рекао је између осталог Славољуб Будеша на церемонији проглашења најуспјешнијих спортиста.

Семберија инфо