КРЕАТИВНОСТ И УПОРНОСТ ЉИЉЕ ИВАНОВИЋ ИЗ ГОРЊЕГ КОЈЧИНОВЦА :: Semberija INFO ::

 

КРЕАТИВНОСТ И УПОРНОСТ ЉИЉЕ ИВАНОВИЋ ИЗ ГОРЊЕГ КОЈЧИНОВЦА


Када је у питању уређивање дома, припрема за вјенчање и друге важне прилике, већина пажњу поклања  детаљима. У данашње вријеме када је много тога масовна, идустријска производња, декорације можемо да купимо у специјализованим радњама, тржним центрима, па и у већим маркетима. Али, ако бисмо жељели да породично славље буде посебно, повјерење бисмо требали поклонити некоме ко је креативан и ко се бави израдом јединствених и уникатних декорација за дом, породична славља, али и за друге свечане прике.
 
Декоративне флаше, прстење за салвете, сита за крсни колач, декорације за све веће празнике, кићења за вјенчања - само су неки од многих декоративних предмета који из креативне радионице Љиље Ивановић из Горњег Којчиновца проналазе свој пут до многих домова у Семберији, али и шире.
 
Љиља Ивановић је за „Семберске новине“ навела да је запослена, породична жена, супруга, а и мајка два сина и да се прије пет година у слободно вријеме, колико јој обавезе дозвољавају, почела  бавити израдом декоративних и јединствених предмета за дом и разна славља.

-Све се десило случајно. На интернету сам гледала како други то праве, па сам и ја ријешила да покушам и да попуним слободно вријеме. На почетку сам правила за себе, али сам и поклањала драгима да их усрећим и обрадујем. Тако су људи једни од других  чули за мене и моје радове. На тај начин пронашла сам своје мјесто на тржиту, а мој рад и љубав према овом послу су ми у томе помогли, јер на почетку нисам имала велику рекламу на друштвеним мрежама како то данас већ бива. Како су људи препознавали мој рад и поклањали ми своје повјерење, тако се и асортиман мојих производа проширивао. Морам нагласити, да је сваки мој рад уникатан и јединствен, посебан и сваком посвећујем пуну пажњу“, рекла је Ивановићева.
 


Она каже да инспирација дође сама од себе, али, наравно, ту је и интернет, јер се на интернету може наћи много прелијепих ствари. Истиче и да неке муштерије имају своје посебне захтјеве.

-Неке муштерије имају своје захтјеве и ја се трудим да их испоштујем у потпуности и изађем у сусрет свима, помогнем и дам своје мишљење, јер, ипак, купац је тај који одлучује. Али, како вријеме пролази и како сам све дуже у овом послу, већина ми да „одријешене руке“ и потпуну слободу  да изразим своју креативност. Када направим оно што је муштерија поручила, обавезно фотографишем и пошаљем да муштерија види, првенствено из разлога да знам шта треба да се коригује, јер се, искључиво, водим тиме да муштерија треба да буде задовољна“.

Декорације за славе, божићне и новогодишње празнике, као и за Васкрс, кићења и сита за свадбе су најтражније. Од материјала, како објашњава Љиља, користи сатен, перле, цирконе, флаше, тегле, дрво, канап, лакове и многе друге материјале и предмете, у зависности шта прави, а самим тим и техника зависи од тога. Према њеним ријечима до неких материјала је тешко доћи, јер код нас нема много избора. Каже да је сарадња са колегама из ове бранше на завидном нивоу и да се сви помажу што се тиче набавке материјала. Љиља Ивановић, поред тога што је јако креативна, колегијална и хумана особа.

-Дешавало се да неке послове не могу да прихватим - да ли због приватних обавеза или што имам велики број порџбина, па тако посао препустим некоме од колега, нисам себична. Препоручим увијек некога другог, јер мислим да не би требало само ја да радим, него треба сви заједно да радимо, да сарађујемо. Дивим се када је неко креативан, када има свој неки стил рада и увијек радо препоручим такве. Колегијалност међу нама је на високом нивоу, колеге су увијек ту да помогну мени, као и ја њима. Радо се одазивам када су у питању хуманитарне акције и базари, али сам увијек иза објектива, никада испред. Не волим јавна представљања, важно је какви су моји производи и да ли су људи за које радим задовољни оним што ја урадим за њих. То ми је најбоља рекалама“, рекла је Ивановићева.
 

-Било је момената када сам хтјела да одустанем од свог рада, јер није баш све увијек било сјајно, али уз подршку породице, која ми је највећа подршка и ослонац наставила сам даље. Велику подршку имам и од родбине, пријатеља и колектива са посла, али подршка породице је на првом мјесту, јер она је мој стуб и моја снага“, завршила је своју причу за ,,Семберске новине’’ Љиља Ивановић.

Наша саговорница нам је рекла да је ово посао који се стално учи, јер се свакодневно појављују нови трендови и да се мора ићи у корак са њима.

Велики број радова ове креативне даме можете погледати, али и поручити на њеним фејсбук и инстрагам профилима под њеним именом и презименом.

Семберија инфо