ДОГОВОР КУЋУ ГРАДИ :: Semberija INFO ::

 

ДОГОВОР КУЋУ ГРАДИ


У сваки пројекат, односно стамбени објекат, инвестирамо и уграђујемо знање, искуство, тренд и инвентивне идеје. Наши станови су функционални, практични, аутентични и квалитетни’’, каже на почетку разговора за ,,Семберија инфо” Слободан Јовановић, власник предузећа ,,Интергај” које већ три деценије успјешно пројектује и гради станове у Бијељини.

Јовановић, с нескривеним поносом, истиче да је ,,Интергај” до сада изградио 35 стамбено – пословних објеката, више од 1.900 стамбених јединица, са укупно око 100.000 м2 корисне површине.

-Изградили смо ,,град у граду”, неко би рекао ,,чаршију у чаршији”. О квалитету онога што је изграђено најбоље могу говорити власници нових некретнина. Годишње градимо око 100 станова. Вјерујем да ћемо, за једно краће вријеме, бити у ситуацији да се похвалимо како смо изградили 2.000 станова у Бијељини. Тренутно изводимо радове на двије локације, у насељу ,,Интергај” и на локацији између  Рачанске и Улице Димитрија Туцовића. Код нас су увијек, заправо, четири зграде у оптицају, двије зидамо, двије завршавамо и усељавамо. У понуди имамо станове за свачији укус, од неких тридесетак до стотину квадрата”.

Просјечна цијена станова, каже Јовановић, тренутно износи око 1.900 КМ или око хиљаду евра. На цијене станова утиче умногоме поскупљење репроматеријала, као и радне снаге.

-Уствари, тржиште у највећој мјери диктира цијену станова. У протеклих годину до двије дана имали смо огромну потражњу за становима. Практично, то је и највећа потражња до сада, упркос пандемији вируса корона. Многи су рачунали да ће потражња за становима значајно пасти, али, догодио се обрнут процес. Што се тиче короне, она није успорила изградњу станова, нити нас је у нечему посебно угрозила. Наравно, потражња за добрим мајсторима увијек постоји, као што су зидари и тесари. Уз добру плату, увијек ћете бити у прилици да ангажујете доброг мајстора”, каже за ,,Семберија инфо'' Слободан Јовановић.

Наглашава да је структура купаца годинама била добро позната. Станове су куповали и млади брачни парови, али и старији људи. Међутим, у протеклих неколико мјесеци станове више купују наши људи који се налазе на привременом раду у иностранству.



-Имамо купце станова из европских и прекоморских земаља. Наравно, млади људи се теже одлучују за куповину, јер су за њих финансијска оптерећења, уколико имају, како ми кажемо, чиновничке плате, изузетно велика. Многи од њих нису у могућности да измирују рате за стамбени кредит, те су тренутно за станове више заинтересовани они који имају готов новац”.

Наш саговорник каже да уз сваки новоизграђени објекат пројектују и велики број паркинг - мјеста, у објекте уграђују централизовани систем гријања и хлађења топлотним пумпама. Тренутно у понуди имају станове у насељу ,,Интергај” и у Рачанској улици.

Семберија инфо