УПОРНОСТ И КРЕАТИВНОСТ РАНКЕ ИГЊАТОВИЋ :: Semberija INFO ::

 

УПОРНОСТ И КРЕАТИВНОСТ РАНКЕ ИГЊАТОВИЋ


Foto
Ранка Игњатовић, рођена Мајевичанка са мјестом пребивалишта у Бијељини, једна је од оних који никада нису одустали од својих снова.  Она је своје снове остварила, захваљујући својој упорности и таленту. Бави се послом који је испуњава и који воли. Иако није уписала  Ликовну академију која је била њена највећа жеља, већ студије Историје (општи смјер) на Филозовском факултету у Новом Саду, без обзира на звање, она никада није престала да се бави умјетношћу.
 
Игњатовићева је за „Семберија инфо“ истакла да је од малих ногу исказивала талент и наклоност према цртању, као и осјећај за естетику.

-Још у основној школи сам вишеструко награђивана за ликовне радове и вајарске скулптуре на разним такмичењима, а моји радови су објављивани у школским и дјечијим новинама. Будући да сам ишла у гимназију, уз професора ликовне културе стекла сам основно знање о разним умјетничким техникама и стваралаштву, а  временом сам га надограђивала“ рекла је Игњатовићева.
 
Због незапослености, али и из љубави према умјетничком стваралаштву, почела је да се бави израдом декоративних предмета од дрвета и стакла за дом, израдом декорација за уређење славских столова, али и декорација за тематске празнике.

-Најприје, декоративне предмете сам израђивала само за себе, а потом сам и поклањала драгима. Затим  сам своје производе из кућне радиности продавала преко интернета. Иако сам била без великих очекивања, ипак сам успјела да том посебношћу допрем до купаца, који су препознали мој труд и рад’’.

Након пет година рада код куће, она се протекле године одважила на велики корак и данас је поносна власница цвјећарско – декоративног студија и поклон шопа „Р – Грациа“ који се налази у Угљевику, Улица  мајевичких бригада бр. 4.



-Иако нисам имала адекватну подршку и храброст да почнем озбиљно да се бавим овим послом, у мојој подсвијести је одувијек постојала велика жеља, да моју малу кућну радионицу претворим у озбиљан посао. У тој намјери сам и успјела претходне године“, рекла је Ранка Игњатовић.

У овој креативној радионици можете да пронађете све оно што вам треба за посебне прилике као што су свадбе, рођендани, крштења..., те балон-декорације, поклон- пакете за све прилике, декоративне предмете од дрвета и стакла, сталке са ликовима светаца и многе друге јединствене умјетничке радове. Такође, они врше и услуге као што су гравирање битних датума, имена и текста по жељи на предметима од дрвета. Поред овога, у радњи можете увијек пронаћи оговарајуће букете од свјежег цвијећа, сувог, дехидрираног и украсног биља, као и цвјетне вртове.

Игњатовићева тврди да се њена радња издваја по томе што једини нуде ружу у балону, те плишане играчке у балону, као и производе које она израђује од епокси смоле. Овој младој умјетници инспирација никада не недостаје и проналази је у ситним детаљима, а понекад и на интернету, јер, како каже, понекад је довољно да погледа неки одређени предмет и већ има визију како би то требало да изгледа као финални производ.

-Иако увијек имам инспирацију и идеје, трудим се и да ослушкујем жеље и потребе купаца у зависности од прилике за коју је поклон намијењен. Увијек муштеријама кажем да само пусте машти на вољу, а да сам ја ту да остварим оно што су они замислили. Послије одређеног времена, купци се враћају у моју радњу, јер увијек долазе по нешто необично и уникатно, што мени представља највеће задовољство. Ја своју инспирацију доста повезујем са унутрашњим емоцијама и душом, вјероватно због наклоности ка самој умјетности“, нагласила је за ,,Семберија инфо’’ Ранка Игњатовић.
За крај казала да је живот потпуно другачији када се бавите послом који волите и који вас испуњава.


 
-Сваки нови дан се, без обзира на негативне ствари који носи сваки посао, започиње радосно и са пуно елана. Остварење животног сна у мом случају не би било могуће без подршке и разумијевања мог животног партнера, неколицине пријатеља, породице и тетке без чије подршке не бих успјела. Наравно, ту су и моји вјерни купци и сви они са којима свакодневно сарађујем и који омогућавају и употпуњују комплетну причу у једну функционалну цјелину“, истакла је за „Семберија инфо“ Ранка Игњатовић.
 
Радове из креативне радионице „Р – Грациа“ можете погледати и поручити на фејсбук и инстаграм профилима под називом R-Gracia.
Такође, по жељи купаца, врше и кућну доставу поклона и цвјетних аранжмана.

(Семберија инфо)