ШТА ТРЕБА ПРИУШТИТИ КУЋНИМ ЉУБИМЦИМА ТОКОМ ЉЕТА? ШИШАЊЕ ЈЕ ОБАВЕЗНО! :: Semberija INFO ::

 

ШТА ТРЕБА ПРИУШТИТИ КУЋНИМ ЉУБИМЦИМА ТОКОМ ЉЕТА? ШИШАЊЕ ЈЕ ОБАВЕЗНО!


Власници паса требало би да своје кућне љубимце, због високих љетних темепература, шишају чешће него током преосталих мјесеци у години’’, поручују из бијељинског Салона за шишање и његу паса „Оги“.
Снежана Јевтић Рикерт, ветеринарски техничар и власница овог Салона, који егзистира при бијељинској Ветеринарској станици, каже да је шишање паса, током године, неопходно редовно, бар једном у два мјесеца, не само из естетских, него и хигијенских разлога. Овим послом, за који је добила неопходне лиценце у Сарајеву, почела је да се бави, јер је у Бијељини до прије неколико година било мало стручних особа за овај посао.
 
-Љубитељ сам свих раса паса. Већ дуже имам малтезера Огија. Пошто је псу неопходна адекватна њега, која подразумијева и шишање, схватила сам прије неколико година да би у Бијељини било добро отворити салон за његу паса, јер су многи своје кућне љубице у то вријеме водили у друге веће градове у окружењу. Завршила сам неопходну обуку и тако је све почело’’, каже Снежана за портал Семберија инфо. 
 
Изразила је велику захвалност Ветеринарској станици и некадашњем директору ове установе Сандру Мађарцу на помоћи да заживи идеја о раду Салона „Оги“, који и даље послује у саставу Ветеринарске станице. Снежани у салону помаже супруг Дражен, иначе ветеринарски техничар запослен у Ветеринарској станици.
 
-Осим малтезера, супруг и ја одгајамо и ловачке псе. Обоје волимо животиње тако да нам овај, за обоје додатни посао, не пада тешко. Посао са псима право је задовољство’’, истиче Снежана и напомиње да је псу, осим редовног четкања и купања, неопходно редовно сјећи нокте и водити га на контроле и вакцинисања.
 
-Све већи број људи има кућне љубимце. Не каже се случајно да пас може да буде човјеков највећи и најоданији пријатељ’’, истакла је Снежана. Како каже и њене кћерке - Маша и Тара јако воле псе, али, ипак, највише њиховог љубимца малтезера Огија.
 
-Да би се увјерили у наш рад, фотографије паса прије и послије шишања заинтересовани могу да погледају на фејсбук страници Салон за шишање и његу паса „Оги“ и на инстаграм страници Салона’’, поручује’’, Снежана Јевтић Рикерт и наглашава да је контакт телефон за заказивање шишања 065/902-005.

​портал Семберија инфо