Смотра олдтајмера у Бијељини: Вратили им стари сјај :: Semberija INFO ::

 

Смотра олдтајмера у Бијељини: Вратили им стари сјај


Бијељински Олдтајмер клуб, у сарадњи са Градском управом Бијељина, у оквиру Пантелинских дана, на бијељинском градском тргу организовао је Другу смотру четрдесетак олдтајмера.



Бојан Стојић, предсједник Олдтајмер клуба „ Бијељина“ каже да је на смотри изложено четрдесетак старих аутомобила који никога не остављају равнодушним.
„Гости су нам чланови Олдтајмер клуба „Београд“, али, ту су и власници олдтајмера из Шапца, Новог Сада, Славонског Брода и других градова регије. И Бијељина има велики број заљубљеника у старе аутомобиле. У нашем клубу, који постоји од 2012. године, има 38 чланова. Нас највише занима дружење, размјена искустава и размјена дијелова за аутомобиле“, каже Стојић, власник комбија из 1966. године.



Бора Настасић, предсједник Олдтајмер – клуба „Београд“ каже да овај клуб постоји од 2004. године и највећи, односно најбројнији је клуб у Србији. 



„Имамо око стотину чланова и 300 старих аутомобила. У Бијељину смо довезли дванаест аутомобила. Имамо у клубу камион из Првог свјетског рата, који је учествовао у пробоју Солунског фронта. У питању је „Пакардов“ камион из 1915. године. Имамо и један „Аудијев“ камион из Првог свјетског рата, једини сачувани примјерак таквог камиона у свијету. Имамо пуно старих примјерака из двадесетих и тридесетих година прошлог вијека. Идемо и на смотре аутомобила у Мађарску, али и у Србији имамо седам до десет манифестација током године.

Семберија ИНФО/Љ. Љубојевић
Фото: Б. Милошевић