Изглед који одузима дах и укуси у којима се ужива :: Semberija INFO ::

 

Изглед који одузима дах и укуси у којима се ужива


Доносимо вам причу о Кетерингу „Рерница“ која је освојила прво мјесто у категорији најљепше трпезе на првој „Пантелинској трпези’’. На самом почетку разговора за портал „Семберија инфо“ Драгана Милошевић Василић, оснивач „Рернице“, казала је да се пријава за такмичење догодила изненада и у задњи час, а на наговор њеног супруга који је објаву за пријаву на такмичење прочитао баш на порталу „Семберија инфо“.


 
-У посљедњем тренутку смо се пријавили, иако сам ја прво рекла да то није изводљиво, јер смо имали превише посла и сваки сат у дану је био испланиран. Али, у тренутку сам превагнула и рекла када већ толико радимо и трудимо се, спремићемо и „Пантелинску трпезу“. Велики изазов нам је био спремити посну трпезу, јер смо тих дана имали само мрсни мени. Уз помоћ маме и пријатељице, постигла сам све у кратком периоду, јер све мора бити свјеже и фришко сервирано, те прилагођено топлим данима. На нашу срећу и задовољство, освојили смо прву награду, а то је на неки начин био и поклон за први рођендан наше „Рернице“, јер смо дан прије тога прославили први рођендан. На ,,Пантелинској трпези’’ добијали смо само ријечи хвале за наш штанд, као и за изглед и укус хране на шта смо изузетно поносни. Потврда томе је да је наш штанд након оцјењивања био полупразан. Велики број суграђана  тражио је од нас визит карте, говорећи да ће нас контактирати када буду прослављали важне датуме“, казала је Драгана.
 

-Захвалила бих се Градској управи на организацији „Пантелинске трпезе“ и наградама. Надам се да ће идуће године бити опет организована. Вољела бих да идуће године буде  више такмичара, јер се велики број дјевојака из града бави кетерингом. То је прилика и да се изрекламирамо, упознамо, дружимо и остваримо сарадњу у будућности. На овај начин дали смо и свој допринос за славу нашег града“, казала је Драгана Милошевић Василић, која је рођена Бијељинка и истакла да је у свијету кетеринга тек годину дана, али да поред обавеза на њеном примарном послу, увијек проналази вријеме за припрему кетеринга.



-Љубав према кухињи и кувању јавила се још у раном дјетињству, јер сам одувијек вољела мами и баки да помажем у кухињи, као и да декоришем сто за славу, рођендане, као и за све празнике. Што се тиче „рађања“ „Рернице“ све је кренуло спонтано након рођендана моје мама, када су сви гости на прослави рекли зашто не би спојила лијепо и корисно и, ево, мало више од године успјешно се бавим овим послом“, присјетила се Драгана и кроз осмијех додала да јој је супруг највећа подршка у сваком смислу.

-Поред супруга, који ми је највећа подршка, у помоћ ми увијек притекну мама и пријатељица када су веће поруџбине у питању, као и свекар. Свекар је са супругом задужен за набавку  и испоруку. Наш мали тим чине одабрани људи који успјешно функционише и по коментарима оних који су користили наше услуге, сви су презадовољни“, истакла је Драгана Милошевић Василић уз напомену да идеје за декорацију плата, као и шведских столова смишља сама. Пријатељи су јој, каже, на почетку овог пословног подухвата слали идеје које су проналазили на интернету.
 

-Овим послом се бавим првенствено из љубави и не желим никога да копирам. Идеје ми се јаве у тренутку, односно онда када кренем да аранжирам плату. Некада кренем од сира, некада од сувомеснатих производа и онда попуњавам простор и аранжирам по личном нахођењу. Наше плате бих издвојила по уредности, јер сам велики перфекциониста. Трудим се да сваки посао урадим савршено, па тако желим да и плате изгледају савршено. Уколико ми некад нешто ,,није пошло за руком’’, а свима се то понекад деси, кренем испочетка. Никада не бих испоручила нешто чиме ја нисам 100 посто задовољна и да то не изгледа онако како сам ја замислила. Код плата, колико је битан изглед, толико је битно и да је храна свјежа и укусна, а наше плате су такве“, истакла је Драгана и нагласила да су им најбоља реклама задовољни клијенти, као и изглед и укус производа који користе.
 
У понуди кетеринга „Рерница“ можете пронаћи слане мрсне и посне планте, слатки програм, а по жељи клијената припремају и аранжирају и шведске столове.
 

-Наше слане, мрсне плате базиране су на сувомеснатим производима, сиревима, те воћу и поврћу. Такође, правимо и слане торте, ролате, као и разне врсте пецива, који могу бити сложени са сувомеснатим производима или одвојено. У понуди имамо и посни мени, којим су наши клијенти одушевљени, а састоји се од сланих ролата, торти, сланих тортиља, брускета, као и рибљих штапића и колутића, домаћих паштета, намаза од авокада, лососа... Од слатког програма нудимо дезерте у чашама, воћне и чоколадне. Из слатког програма посебно бих издвојила медењаке које правимо за новогодишње, божићне и васкршње празнике. То је нешто посебно, јер колико год их направимо, увијек се тражи више. На одушевљење најмлађих, имамо и слатке фишеке, који су испуњени коштуњавим и сувим воћем. Правимо и воћне штапиће, као и штапиће са комбинацијом сувомеснатих производа и сирева“, набраја Драгана, уз напомену да цјелокупну пронуду можете погледати на инстаграм и фејсбук профилима под називом „rernica_“.
 
На крају разговора за „Семберија инфо“ Драгана Милошевић Василић поручила је да се труд и рад увијек исплате, а када се још додају љубав и задовољство, све је много лакше.
 

Ова млада дама је и велики хуманитарац. Поред бројних обавеза, заједно са супругом и другарима, активна је и у организацији „Срби за Србе“, а члан је Горске службе спасавања - Станица Бијељина.

Семберија инфо