Бијељину од јуче краси љупка цвјећара „Галерија цвијећа – Дајана“ :: Semberija INFO ::

 

Бијељину од јуче краси љупка цвјећара „Галерија цвијећа – Дајана“



У Бијељини је јуче у Улици Меше Селимовића на броју 5, преко пута Градске управе Града Бијељина, отворена нова, љупка цвјећара која симболично носи назив  „Галерија цвијећа – Дајана“. Дајана Новаковић и Лука Петровић, који су у дугогодишњој вези, заједно су се упустили у овај пословни подухват и на овај начин показали да се и у нашој држави могу остварити снови, а не само ван њених граница.



Дајана Новаковић, једна од власника цвјећаре и  студент завршне године на смјеру хортикултура Пољопривредног факултета у Новом Саду,  за портал „Семберија инфо“ је истакла да јој се јуче остварио дугогогодишњи сан о коме је маштала још као дјевојчица.



- Моји родитељи се од 2000. године баве хортикултуром и од малих ногу сам била укључена заједно са њима у посао, завољела цвијеће и већ тада се јавила жеља да имам властиту цвјећару. Захваљујући мом Луки, мој сан се и остварио. Отварањем цвјећаре, на неки начин сам хтјела и да се одвојим од родитеља, јер се женско дијете уда и оде из куће, а ја сам на вријеме хтјела започети свој посао, а самим тим да родитељима остане њихов посао који су покренули. Да бих остала у послу који волим да радим одлучила сам да отворим цвјећару, јер хортикултура је велика грана пољопривреде и пружа многе могућности. Морам истаћи да ћу им увијек помагати на газдинству, с обзиром на моју струку. Моји родитељи производе и собно, а и резано цвијеће, тако да им уједно помажем и око пласмана њихових производа, а један дио купујем од добављача“, истакла је Новаковићева.



Свака жена заслужује идеалан букет, а идеалне букете можете пронаћи у „Галерији цвијећа – Дајана“.


Семберија инфо - С. Ристановић