МЛАДЕН ПЕТРОВИЋ: ТАТИНИМ СТОПАМА :: Semberija INFO ::

 

МЛАДЕН ПЕТРОВИЋ: ТАТИНИМ СТОПАМА


Младен Петровић, дипл.инж.грађевине, генерални директор ЈП ,,Дирекција за изградњу и развој града’’ д.о.о. Бијељина о својим успјесима у животу, послу, погледу на живот... говори за портал ,,Семберија Инфо''.


1. Шта сматрате својим највећим успјехом у животу?

 
- Успјеси у мом животу су некако ишли хронолошким путем. Од завршетка Математичке гимназије, па Грађевинског факултета у Београду, преко бројних усавршавања по свијету, израде великог броја пројеката саобраћајница и кружних раскрсница у граду. Ту су и искуства на великим пројектима као што је Коридор 10 у Србији и тренутно посла директора у градској Дирекцији за изградњу и развој града. Као већини грађевинских инжењера, највећа сатисфакција је када видите да је ваш пројекат успјешно изведен и остаје иза вас. На приватном плану, највећи успјех ми је, свакако, здрава и нормална породица и велики број пријатеља и добрих људи, који ме окружују.
 
2. Која је то професија којом сте у младости прижељкивали да се бавите и колико се она разликује од онога што вам је данас посао?
 
- Као и сва дјеца, још од школских дана размишљао сам о будућим жељеним занимањима. Током Гимназије, још увијек нисам децидно одлучио шта ћу уписати, али сам чврсто знао да ћу завршити факултет, па да ли то била грађевина, електротехника, медицина или нешто друго, знао сам да, засигурно, нећу одустати. Пошто сам одрастао уз оца, такође, грађевинског инжењера, некако је имплицирало да ћу наставити истим стопама. И јесам, само сам се опредијелио за други смјер и специјализовао се за област путева и нискоградње.
 
3. Која књига, филм или представа су на Вас оставили утисак последњих година?
 
- Свакако једна од најбољих позоришних представа коју сам гледао, са незаборавном сценографијом, јесте ,,Фауст 2”, у извођењу Народног позоришта из Београда, са непревазиђеним Предрагом Ејдусом и Тихомиром Станићем у главним улогама. А књига, свакако, ,,Браћа Карамазови’’ од Достојевског.
 
4. Постоји ли хоби или неко друго интересовање којем посвећујете слободно вријеме?
 
- Последњих 10-ак година, уз велики број обавеза, доста времена посвећујем вођењу КК ,,Радник”, са осталим сарадницима из Управног одбора. Љубав према кошарци и градском клубу, уз велики ентузијазам, често прелази из хобија у озбиљну обавезу, па и бреме.
 
5. Шта би, по вашем мишљену, требало унаприједити у Бије- љини?
 
- Свакако да урбанистичка и саобраћајна рјешења у граду имају великог простора за напредак, а додао бих да је свакако један од приоритета изградња градске спортске дворане, коју Бијељина безрезервно заслужује.
 
6. Како Бијељину и Семберију видите у будућности?
 
- Бијељину, свакако, видим као један модеран и савремен град, у којем се лијепо и сигурно живи, јер, да другачије гледам на будућност, сигурно се не бих вратио овдје, да формирам породицу и потрудим се да допринесем будућем развоју самог града.

портал Семберија инфо