Центар квантне медицине „QUANTUM MEDICOM“ Бијељина: У служби здравља и љепоте :: Semberija INFO ::

 

Центар квантне медицине „QUANTUM MEDICOM“ Бијељина: У служби здравља и љепоте


Извор: Семберија инфо

У Бијељини је прије годину и пар мјесеци отворен Центар квантне медицине „Quantum Medicom“, а према ријечима Валентине Врућан, власнице франшизе Центра квантне медицине „Quantum Medicom“ у Бијељини, становници Семберије, али и околине препознали су значај квантне медицицине, те да су задовољни одзивом пацијената.

- Веома смо задовољни одзивом, али мислимо да то може још боље из разлога што је велики број људи чуо за квантну медицину и њене предности. Трудимо се да радимо квалитетно и то нам је јако важно, а из тога произилази да нам долази велики број људи по препоруци. Могу истаћи, да велики број људи који долазе по препоруци говоре нам да је нпр. њиховим рођацима преглед код нас био од великог значаја и како им је терапија пријала и опустила их. Када чујемо такве коментаре нама је драго и трудимо се да наши пацијенти буду још задовољнији, јер преглед желимо да урадимо што квалитетније. Сматрам да би што већи број људи требало да дође лично на преглед, јер када то неко осјети на својој кожи он може да препозна да ли му преглед прија или не. Квантне терапије и прегледи нису штетни, тако да вриједи покушати“, истакла је Валентина Врућан.



- Квантна медицина представља савремену грану медицине која обухвата свеобухватни преглед организма. Важно је истаћи да ни на који начин квантна медицина не  ниподаштава класичну медицину, јер само заједно представљају праву комбинацију. Приликом прегледа ми утврђујемо шта је приоритетни срж проблема. Уколико постоји неки главни здравствени проблем тражимо узрочника и желимо га на адекватан начин санирати. Прегледи у квантној медицини се обављају апаратима који у свом начину рада примјењују фреквенције. Оно што наши апарати региструју јесу фреквенције ћелија појединачно сваког органа или органског система. Наши апарати могу приказати ако постоје акутне или хроничне болести на било ком органу или органском систему. Такође, веома је важно истаћи и да ови прегледи показују и предиспозицију за развој болести, а то значи да могу забиљежити промјене у раном стадијуму док пацијент још увијек и не осјећа симптоме или их занемарује и приписује нечему другом. Велики број симптома заједнички је за велики број болести и ми на овај начин дословно речено заустављамо даљи развој болести, што је једна од важнијих карактеристика превенције, не само спречавање, него и даље заустављање, лијечење и рехабилитација. Поред тога, што овим апаратима обављамо прегледе, они се могу користити и за терапије и то је конкретно њихов значај. Самим тим када утврдимо узрок проблема, ми желимо и да га третирамо на вријеме. Терапије се раде тако што апарат путем фреквенцијских слушалица шаље добре фреквенције до сваке ћелије у нашем организму. Уколико примијетимо да је то озбиљнији здравствени проблем и захтијева даље дијагностичке или терапијске процедуре, пацијенте усмјеравамо код одређеног специјалисте. Многи тешко налазе времена за редовне контроле, али сат до сат и по годишње довољно је да се издвоји и да се одради једна оваква анализа“, појаснила је Врућан и додала да прегледе обављају са два апарата, те да се квантни прегледи и терапије препоручују како одраслима, тако и дјеци, јер немају штетне посљедице. 

Изузетак су особе које имају уграђен пејс мејкер и оне које имају епилепсију.

Поред прегледа на квантном апарату и квантне терапије у Центру квантне медицине „Quantum Medicom“ пружају и много додатних услуга, као што су пакет мршављења и мезотерапија лица и косе.

- Често нам се јављају особе које имају вишак килограма, али и они који желе да доведу своју линију до савршенства, тако да смо направили тзв. пакет мршављења. Овај пакет обухвата на првом мјесту преглед, да би прво утвдили који је то органски узрочник дебљања, те да ли постоји неки хормонски дисбаланс, какав је метаболизам. Све је то важно како би се направио адекватан план исхране који је веома детаљан. Након тога, на ред долазе третмани на EMS Sclyptoru који трају 45 минута, а иначе класичан третман траје 30 минута. Током овог третмана поред тога што пацијенти губе на килажи, смањује им се и обим. Помоћу савремене ваге, прецизно утврђујемо параметре везане за тјелесну тежину (килограме, БМИ, базални метаболизам, проценат масти, мишићне масе), као и висцеларне масти-процент масти око унутрашњих органа и мјеримо обиме тијела (струк, бокови, стомак...). Третмани најсавременијим апаратом за електостимулацију мишића, EMC Scуlpt, омогућавају изразито јаке контракције мишића, које не бисмо могли постићи класичним вјежбањем за исто вријеме. Након завршетка терапија из овог пакета код корисника се примјећују не само физичке промјене, него су и много задовољнији, па слободно могу рећи да је овај пакет спој здравља и љепоте. Такође, у понуди имамо и мезотерапије лица и косе за које користимо посебан апарат, који се употребљава и за квантну терапију. Тај апарат испушта топлоту као фен за косу, а та топлота продире дубоко до ћелија и доводи до њихове регенерације“, казала је Врућан.



- У наредном периоду, поред ових услуга које тренутно пружамо, планирамо и увођење нових козметичких услуга које бисмо укомбиновали са квантним терапијама. Такође, планирамо увођење нових услуга које су везане за квантну терапију и за одређену суплементацију која би допринијела да се пацијент  боље осјећа. У комбинацији са нашим постојећим терапијама то ће бити „пун погодак““, закључила је причу за ,,Семберија инфо’’ Валентина Врућан.

Прегледи 

Прегледи трају од 60 до 90 минута и могу се заказати на број телефона 063/ 890 – 004, као и путем страница „Центар квантне медицине „Quantum Medicom“ на друштвеним мрежама фејсбук и инстрагам, као и лично на адреси у  Улици Раје Бањичића број 3 у Бијељини.